Kompanija nustatė, kad išpuoliai buvo pavojingesni, jais siekta ne tik padaryti žalos ir išgarsinti įsilaužėlius, bet ir gauti asmeninės informacijos bei paleisti šnipinėjančią programinę įrangą.

"Įsilaužėliai naudoja vis įmantresnius metodus ir ima kelti pavojų įmonių ir asmeninės informacijos saugumui", - teigė "Symantec Security Response" viceprezidentas Arthuras Wongas.

Pranešime teigiama, kad antrąjį praėjusių metų pusmetį per dieną verslo ir kitos organizacijos vidutiniškai patirdavo 13,6 išpuolio, palyginti su 10,6 išpuolio per dieną pirmoje 2004 m. pusėje.

"Symantec" taip pat pranešė, kad 2004 m. gruodį kiekvieną savaitę jos sukurtas internetinių šiukšlių filtras blokuodavo vidutiniškai 33 mln. vadinamųjų "žvejybinių" elektroninio pašto žinučių. Tuo tarpu pirmąjį praėjusių metų ketvirtį filtras blokuodavo tik apie 9 mln. žinučių per savaitę.

"Žvejybinės" žinutės yra aktyviai plintantis būdas siunčiant suklastotas elektroninio pašto žinutes iš patikimų šaltinių, dažniausiai finansinių institucijų, gauti asmeninę informaciją: kreditinių kortelių duomenis ir pan. Dažnai neįmanoma atskirti, ar elektroninis laiškas yra klastotė, todėl saugumo ekspertai pataria neperduoti svarbios informacijos, jei prašymas nėra patvirtintas.

"Symantec" ataskaitoje taip pat atkreipiamas dėmesys į augantį skaičių virusų mobiliuosiuose įrenginiuose. Gruodį buvo žinomas 21 pavojingas virusas, galintis pakenkti mobiliesiems telefonams, kai tuo tarpu 2004 m. birželį buvo žinomas tik vienas toks atvejis.

Pranešime teigiama, kad įsilaužėliai plečia savo "veiklos sritį" ir vis dažniau pasinaudoja populiarios interneto naršyklės "Firefox" saugumo spragas. Operacinė sistema "MacO S X" taip pat yra pažeidžiama. Tuo tarpu anksčiau daugiausiai buvo puolama "Internet Explorer" naršyklė.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją