VU Mokslinės komunikacijos ir informacijos centre dvi paras plušėję programuotojai, dizaineriai ar tiesiog gerų idėjų turintys žmonės šiemet sukūrė kaip niekada daug puikių idėjų. Komanda „Tennis Pyramid“ pristatė mobilią aplikaciją teniso ir kitokių sportų mėgėjams. Jos pagalba bus galima greitai susirasti partnerį teniso mačui, bei organizuoti turnyrines lenteles. Už savo įdirbį ir tarptautines šios programėlės perspektyvas „Tennis Pyramid“ komanda buvo pripažinta kaip sukūrusi geriausią „App Camp 2013“ aplikaciją. Savo pastangų dėka komandos nariai pasidalins „iPhone 5“, „Samsung Galaxy Note 2“ ir „Nokia Lumia 1020“ išmaniaisiais telefonais ir prizais.

Geriausia „Windows Phone“ aplikacija buvo pripažinta „Co-Op Camera“. Jos kūrėjai nori padėti žmonėms greitai pasidalinti nuotraukomis padarytomis bendrų veiklų metu. Ši programėlė surinks visas nuotraukas padarytas kartu esančių žmonių ir jas patalpins į internete esančią talpyklą. Taip vartotojams nebereikės rūpintis, kaip susirinkti nuotraukas iš visų išmaniaisiais telefonais apsiginklavusių vakarėlio, gimtadienio ar kokio kito renginio dalyvių. Ši komanda laimėjo „AppCampus.fi“ ir „Nokia“ įsteigtus prizus. Už geriausią „Windows Phone“ žaidimą buvo apdovanota „Anarchy Aadvarks“ komanda. Geriausiu edukaciniu žaidimu buvo pripažintas „Apuokas“, kur žaidėjai turi įrašyti trūkstamas raides sudėtinguose lietuviškuose žodžiuose. Už geriausią sprendimą planšetiniams kompiuteriams buvo apdovanota komanda „RaveIT“, sukūrusi strateginį švenčių ir festivalių organizavimo žaidimą.

Nemažai aplikacijų buvo skirta būtent Lietuvos gyventojams - komandos „Qwerty“ ir „Visuomeninės paslaugos“ sukūrė aplikacijas skirtas miesto transportu besinaudojantiems vilniečiams. Viena jų padės naudotis Vilniaus dviračių nuomos savitarnos sistema, o kita leis telefone greitai pamatyti savo Vilniečio kortelės informaciją. Šios komandos kartu pasidalino geriausio lietuviško turinio „Windows Phone“ programėlių titulą. Taip pat renginyje buvo pristatyta ir appguru.lt sukurta pagalbos programėlė, kuria Lietuvos gyventojai galėtų paprasčiau išsikviesti 112 tarnybų pagalbą, o šios pagal GPS sistemą nustatytų telefono buvimo vietą.

Renginio metu geriausios programėlės dizainu buvo pripažintas komandos „Gifram“ darbas.

Pasibaigus renginiui, jo dalyviai ir toliau dirbs prie savo projektų. Užbaigtas programėlės ateityje bus galima atsisiųsti iš išmaniųjų įrenginių programėlių parduotuvių, rašoma pranešime spaudai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)