"Jau dabar galime apibendrinti, kad asociacija sulaukė 35 bendradarbiavimo pasiūlymų, iš kurių bent 10 greičiausiai bus įgyvendinti. Be to, pavyko užmegzti nemažai kontaktų su tokių šalių kaip Rumunija, Ukraina, Baltarusija ITT įmonėmis", - BNS sakė "Infobalt" vykdomasis direktorius Džiugas Juknys.

Pasak jo, pastarosios šalys Lietuvos ITT bendrovėms gali būti naudingos dėl partnerystės įgyvendinant iš užsienio valstybių gautus stambius užsakymus.

"Mes tai vadiname "reoutsourcing" ir manome, kad bendradarbiavimas įgyvendinant tokius projektus leistų itin sumažinti kai kuriuos kaštus. Juolab, ten daug patyrusių specialistų", - teigė D.Juknys.

D.Juknio teigimu, Lietuvos bendrovių stenduose potencialių užsakovų sulaukta iš daugelio šalių - pradedant Estija ir baigiant Indija.

"Kai kurios Lietuvos bendrovės, siekdamos prisivilioti daugiau klientų, savo stenduose turėjo vertėjų kalbančių ne viena užsienio kalba",- pridūrė D.Juknys.

Jungtiniame stende parodoje dalyvauja bendrovės "Alna Software", "Baltijos programinė įranga", "Euritecha", EPC, Informacinio verslo paslaugų įmonė, "Kibernetinė erdvė", "Labbis" ir "Infobalt".

Atskirus stendus parodoje turi bendrovės BGM, "Radiolinija", "Teltonika" ir "Penkių kontinentų" įmonių grupė.

"Infobalt" parodoje pristato Lietuvos ITT įmonių paslaugų eksporto skatinimui skirtą projektą "Outsource2Lithuania" ("Perkelk gamybą į Lietuvą").

Hanoveryje trečiadienį pasibaigsiančioje parodoje iš viso dalyvauja apie 6,5 tūkst. įmonių iš viso pasaulio.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją