Tai pirmas naujos kartos bevielio plačiajuosčio ryšio tinklas Baltijos valstybėse ir antrasis Baltijos jūros regione. Analogišką tinklą "Atenit" diegia Švedijoje.

Tinklo infrastruktūrai panaudota JAV bendrovės IPWireless sukurta naujos kartos technologija, pagrįsta tarptautiniu UMTS-TDD standartu. Nuo 2002 metų pirmaujantys telekomunikacijų operatoriai vis plačiau (Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje, Pietryčių Azijoje, Naujoje Zelandijoje, Australijoje ir kitur) diegia šios technologijos tinklus. Šiuo metu klientams siūloma įranga - kompaktiški modemai, prie stalinio ar nešiojamo kompiuterio arba vietinio tinklo maršrutizatoriaus jungiami Ethernet arba USB sąsajomis.

Bevielės prieigos modemas užtikrina net iki 3 Mbps spartą. Tinklo diegimas jau pradėtas Vilniuje ir toliau pirmiausia bus tęsiamas didžiuosiuose šalies miestuose.

“Neltė ir "Atenit" sudarys sutartis su interneto paslaugų rinkos lyderiais dėl aukščiausios kokybės interneto ir duomenų perdavimo paslaugų teikimo, taip pat IP telefonijos paslaugų. Ateityje "Atenit" planuoja nuoseklų mobilaus plačiajuosčio ryšio prieigos tinklų vystymą Baltijos regione”, sakė Torvalas Bohlinas, "Atenit" valdybos pirmininkas.

„Tikimės, kad šis tinklas iš esmės pakeis interneto naudojimo įpročius Lietuvoje“, sakė Tadas Matulionis, UAB „Neltė“ generalinis direktorius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją