„Nokia“ išmaniųjų telefonų su „Windows Phone“ ekosistema plečiasi ir kiekybiškai, ir kokybiškai. Telefonų gamoje daugėja ne tik aukščiausios klasės flagmanų, bet ir išmaniųjų telefonų, savo kaina prieinamų visiems. Platus pasirinkimo spektras, telefonuose pritaikytos geriausios rinkoje fotografavimo ir filmavimo technologijos, ištobulinta „Windows Phone“ platforma, kuri visuose telefonuose veikia vienodai gerai ir sparčiai, lemia, kad „Lumia“ modeliai atsiriekia vis didesnę rinkos dalį. Skaičiuojame, kad iki metų pabaigos Lietuvoje jau bus apie 100 tūkst. „Nokia Lumia“ vartotojų“, – sakė „Nokia“ pardavimų atstovas Lietuvoje Vytenis Koryzna.

Rinkos tyrimų kompanijos GFK duomenimis, dėl sėkmingai augančių „Nokia Lumia“ pardavimų Lietuvoje, „Windows Phone“ dalis išmaniųjų telefonų segmente nuo šių metų pradžios išaugo dukart – nuo 6 iki 12 procentų.

Tarptautinės rinkos tyrimų bendrovės IDC duomenimis, „Windows Phone“ sparčiai populiarėja ne tik Lietuvoje – ši operacinė sistema jau tapo antra didžiausia išmaniųjų telefonų platforma visoje Rytų ir Centrinėje Europoje: „Windows Phone“ dalis sudaro 6,9 proc., o „iOS“ – 5,8 procento.

Ragina kurti programėles „Windows Phone“

„Windows Phone“ platformai tampant antrąją populiariausia operacine sistema, į ją aktyviau žiūri ir programėlių kūrėjų bendruomenė.

„Auganti „Windows Phone“ naudotojų bazė rodo šios sistemos potencialą. Į tai turėtų atkreipti dėmesį programėlių kūrėjai – juk kol kas „Windows Phone“ programėlių parduotuvėje konkurencija yra palyginti nedidelė, todėl pradėti programuoti geriausia jau dabar – ankstyvieji kūrėjai visada turi didesnius šansus sukurti sėkmės istoriją. Pirmuosius žingsnius programuotojus kviečiame žengti jau kitą savaitę vyksiančiose „AppCamp“ programėlių dirbtuvėse“, – sakė „AppCamp“ vadovas Tomas Martūnas.

Šiemet didžiausiose Baltijos ir Skandinavijos šalyse programavimo dirbtuvėse laukiama daugiau nei 500 dalyvių. Pagrindinis dėmesys ketvirtose „AppCamp“ dirbtuvėse bus skiriamas „Windows Phone“ ir „Windows 8“ sistemoms. Programuotojai bus apdovanoti geriausios „Windows Phone“ aplikacijos ir žaidimo kategorijose, tokiose pačiose kategorijose varžysis ir „Windows 8“ programuotojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (141)