Trečiadienį „Apple“ akcijos prekybos pabaigoje „Nasdaq“ biržoje kainavo 467,71 dolerio - 5,44 proc. mažiau nei prieš dieną. Iš viso per dieną "Apple" kapitalizacija sumažėjo 24,5 mlrd. dolerių ir siekė 424,9 mlrd. dolerių, informuoja "RIA Novosti".

Po praėjusiais metais vykusios "iPhone 5" prezentacijos "Apple" akcijos, priešingai, šoktelėjo iki istorinių aukštumų - 705 dolerių už akciją. Šįkart analitikai mažiau optimistiški: "ValueWalk" duomenimis, investicinė kompanija "Citigroup" jau sumažino savo "Apple" akcijų kainos prognozę; "Apple" vertybinių popierių prognozes sumažino ir ekspertai iš UBS, "Merrill Lynch", "Credit Suisse" ir "Bank of America".

Antradienį Kalifornijoje bendrovė "Apple" pristatė du naujus savo gaminius: "iPhone" 5S ir jo pigesnį variantą 5C. Tai nauja įmonės strategija, nes anksčiau "Apple" pristatydavo tik po vieną naują savo modelį,

Naujasis 5S nepigus - jo kaina, priklausomai nuo turimos atminties, gali svyruoti nuo 862 iki 1113 JAV dolerių. Tačiau pigesnis variantas 5C kainuos 736 dolerius. Tiesa, Didžiojoje Britanijoje net ir pastarasis telefonas nėra priskiriamas pigiems, todėl manoma, kad "iPhone 4" dar ilgai bus paklausus rinkoje.

JAV, Didžiosios Britanijos, Kinijos, Australijos ir Kanados rinkose naujieji "iPhone" pasirodys rugsėjo 20 d., kitur - kiek vėliau.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (140)