Kai mikrofono turėtojas paliečia klausytojo ausį, garsas klausytojui tampa girdimu. Garsas gali būti perduodamas iš žmogaus žmogui per bet kokį fizinį kontaktą, praneša BBC.

Kaip tai veikia? Kaip jau minėta, mikrofonas įrašo garso, o mikrofone esantis įrenginys įrašą paverčia moduliuotu elektrostatiniu lauku, supančiu visą vartotojo odos paviršių. "Kai vartotojas prisiliečia prie klausytojo ausies, moduliuotasis elektrostatinis laukas klausytojo ausyje sukuria labai mažas vibracijas, ir vartotojo pirštas bei klausytojo ausis sukuria tarsi biologinį garsiakalbį, girdimą paliestajam. Ir šis negirdimas signalas gali būti perduodamas iš kūno į kūną, per bet kokį fizinį kontaktą." - aiškina "Disney Research".

Be abejo, tai ne pirma technologija, žmogaus kūną paverčianti asmeniniu garsiakalbiu - išmanieji "Google Glass" akiniai garsui perduodi naudoja kaukolės kaulų struktūrą, panašiai veikia ir vokiečių kuriama technologija, kai garsas išgirstamas keleiviui atrėmus galvą į traukinio vagono stiklą.

"Ishin Den Shin" yra japonų mantra, kurią galima būtų išversti kaip "ką galvoja mintis, tą sako širdis" ir kuri simbolizuoja bežodinį abipusį supratimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)