Vos 6,18 mm storio telefoną su 4,7 colių įstrižainės, 1280 x 720 taškų raiškos ekranu gamintojai siūlys su tradiciniais juodu ir baltu, o taip pat – ekstravagantišku rožiniu korpusu. Be to, žadama, kad telefono fotoaparatas bus su „automatine veido pagražinimo funkcija“ - nuotraukose programiškai palyginamos raukšlės ir odos tonai, rašo „The Guardian“.

Be to, į „Ascend P6“ bus sumontuotas 1,5 GHz spartos 4 branduolių procesorius, 2 GB darbinės atminties, 8 GB nuolatinės atminties. Naujame „Huawei“ flagmane veiks „Android 4.2.2“ operacinė sistema.

Kinai tikisi, kad jų naujasis flagmanas labiausiai sudomins save fotografuoti mėgstančius žmones – pastaraisiais metais neįtikėtinai sparčiai plinta pomėgis nusifotografuoti ir išplatinti nuotraukas įvairiais socialiniais tinklais. Tokio fotografavimosi būdo nevengia ir garsenybės – kartkartėmis intriguojančių nuotraukų pažeria Rihanna, Justinas Bieberis ir kiti žinomi, dėmesį mėgstantys asmenys.

Daugumos išmaniųjų telefonų kamera priekinėje sienelėje būna santykinai silpna – pavyzdžiui, „iPhone 5“ kamera, esanti prie ekrano, yra vos 1,2 MP raiškos. Tuo tarpu „Huawei“ nusprendė prie ekrano sumontuoti pilnavertę 5 MP raiškos kamerą. Galinėje sienelėje esanti kamera, kaip įprasta, yra dar kokybiškesnė – 8 MP, be to, tikinama, kad ji itin kokybiškai fotografuos tamsoje.

Įsigyti telefoną bus galima jau liepą, rekomenduojama kaina – 450 eurų (apie 1550 litų) be sutarties. O toks kainos ir kokybės santykis turėtų gerokai įbauginti konkurentus ir tikriausiai paskatins sumažinti apetitą. Juolab, kad telefono korpusas yra ne iš pigaus plastiko, o iš metalo ir stiklo.

Tiesa, kai kuriose šalyse vartotojams gali užkliūti tai, kad telefonas nepalaiko 4G LTE technologijos, nors Lietuvoje tai dar kurį laiką nebus aktualu.
"Huawei Ascend P6" išmanusis telefonas
„Tokia kaina yra įrodymas, jog „Huawei“ pasirengę naudotis kainodara kaip priemone didinti rinkos dalį Europoje. „Huawei“ įrenginiai smarkiai pagerėjo dizaino ir kokybės požiūriu, tačiau liko svarbus neatsakytas klausimas – ar vartotojai iškeis įprastus, žinomus prekių vardus į tokį, kuris yra beveik nežinomas“, - sakė „CCS Insight“ analitikas Benas Woodas.

„Huawei“ vardas geriausiai žinomas ryšio operatoriams – kinų bendrovė yra vieni iš stipriausių telekomunikacijų įrangos tiekėjų pasaulyje, konkuruojantys su „Ericsson“ ar „Nokia Siemens“, tačiau vakarietiškos telekomunikacijų bendrovės į „Huawei“ produkciją žvelgia šnairuodami – JAV ir Europoje praėjusiais metais buvo kilęs triukšmas dėl tariamai „Huawei“ ir kitos kinų bendrovės ZTE įrangoje įtaisytų šnipinėjimo galimybių. Tiesa, atlikus tyrimą jokių tyčia įtaisytų „galinių durų“ nebuvo rasta – ekspertai tik pabarė „Huawei“ dėl didoko programavimo klaidų kiekio.

„Huawei“ vartotojams skirtų produktų grupės vadovas Richardas Yu prieš pat pristatymo renginį Londone kalbėjosi su „Financial Times“ žurnalistais – jis atskleidė, jog kinų bendrovė abejoja „Windows Phone“ galimybėmis išsikovoti vietą išmaniųjų įrenginių rinkoje.

„Sunku pasakyti, ar „Windows Phone“ susilauks sėkmės – jų rinkos dalis yra labai maža. „Windows Phone“ yra silpna sistema, kuri vis vien reikalauja licencinio mokesčio. Tai nėra gerai. O „Android“ galime diegti nemokamai“, - sakė vienas iš „Huawei“ vadovų.

R. Yu taip pat tvirtino, kad „Huawei“ neatmeta galimybės įsigyti „Nokia“, į klausimą, ar toks klausimas svarstomas aktyviai, atsakė neigiamai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)