Šie kol kas dar svarstymo fazėje esantys sprendimai parodo, kad ši bendrovė, prieš kurį laiką neabejotinai dominavusi išmaniųjų telefonų rinkoje, jaučia vis didesnį agresyvaus konkurento iš Pietų Korėjos spaudimą. „Samsung“ jau aplenkė „Apple“ užimama išmaniųjų telefonų rinkos dalimi – daugiausiai nuopelnų už tai tenka „Galaxy Note“ serijos telefonams. Be to, korėjiečiai užtvindė rinką į įvairius kainų segmentus patenkančiais įrenginiais, rašo „Reuters“.

Dėl to „Apple“ svarsto ateinančiais metais pristatyti bent du didesnius „iPhone“ - vieną su 4,7, o kitą su 5,7 colių įstrižainės ekranu. Naujienų agentūros šaltiniai – kai kurie jų dirba tiekimo grandinėje Azijoje – tvirtina, kad „Apple“ komponentų gamintojams pateikė planus gaminti didesnius ekranus, tačiau kol kas nežinia, ar tai ir liks tik popieriniais planais, ar iš tiesų populiariausias šios bendrovės gaminys bus siūlomas ir kitokiais formatais.

„Jie produktų specifikacijas kaitalioja nuolat, beveik iki paskutinės akimirkos, taigi, neikada negalime būti tikri, ar tai jau yra galutinis prototipas“, - sakė vienas iš šaltinių, tiesiogiai susipažinęs su šiuo klausimu.

Tuo tarpu „Apple“ oficialiai nieko nekomentuoja.

Galimas „Apple“ susidomėjimas „planšefonų“ (didelio ekrano išmaniųjų telefonų, kurie tik truputėlį per maži, kad būtų vadinami planšetiniais kompiuteriais) rinka yra skatinamas ir ilgalaikių gerbėjų, ir didžiųjų investuotojų, kurie vienu balsu prašo „Apple“ pasiūlyti daugiau nei po vieną naują telefoną per metus. Kritikų teigimu, bendrovės inovacijų sparta gerokai sulėtėjo po legendinio bendrovės bendraįkūrėjo Steve'o Jobso mirties.

Praėjusį rugsėjį pristatyta naujausia „iPhone“ versija buvo pirmoji, nutolusi nuo įprastinio 3,5 colių įstrižainės ekrano formato, kurį S. Jobsas vadino „idealiu vartotojui“. Ekranų dydis iki tol nesikeitė nuo pat 2007 metų, kai buvo pristatytas pirmasis „iPhone“, išjudinęs išmaniųjų telefonų rinką.

Bet ir naujausiojo „iPhone 5“ ekranas yra vienas iš mažiausių, lyginant su kitų gamintojų aukščiausios kokybės įrenginiais. O žinant, kad vartotojai vis daugiau laiko praleidžia išmaniuosius telefonus naudodami interneto naršymui ir vaizdo turinio peržiūrai, natūralu, kad vartotojams įdomesni „Android“ flagmanai su 5 colių įstrižainės ekranais ar „planšefonai“, kurių ekranų įstrižainės būna 5,5 colio ar net didesnės.

Tikimasi, kad dar šiais metais „Apple“ pristatys du naujus telefono modelius, nors pati bendrovė pati oficialios informacijos, kaip įprasta, iki pristatymo neskelbia. Svarstoma, kad dar šiemet pasirodys „iPhone 5S“ telefonas su pirštų atspaudų atpažinimo technologija ir pigesnė telefono versija su plastikiniu korpusu – tokia informacija nuteka iš „Apple“ įrenginių komponentų gamintojų. Brangesnieji telefonai, kaip įprasta, bus vien juodos arba baltos spalvos, o pigesnieji nuo jų skirsis didesniu spalvų spektru (kalbama apie 5-6 skirtingas korpuso spalvas).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)