Pasak renginio koordinatorės Austėjos Kazlauskytės, „TEDxVilniusLive“ bus ne tik proga sužinoti daug naujų idėjų ir sprendimų. Juo siekiama toliau burti iniciatyvių žmonių bendruomenę, kurie turi kuo pasidalinti su kitais.

„Kai tik vyksta didelė TED organizuojama konferencija, mes stengiamės sudaryti kuo geresnes sąlygas Lietuvoje tiems, kurie trokšta pasiklausyti, ką įdomaus ir įkvepiančio papasakos TED renginio pranešėjai. Šiemet birželio 10 – 14 dienomis Edinburge (Škotijoje) įvyks „TEDGlobal“ konferencija. Su jos organizatoriais sutarėme, kad rodysime vienos dienos (birželio 12 d.) pranešimus vietinei auditorijai“, – sakė pašnekovė ir pridūrė, jog pagrindinis „TEDxVilniusLive“ renginio akcentas – galimybė žiūrėti įkvepiančius pranešimus būryje įdomių žmonių, su kuriais čia pat galima megzti diskusijas.

Anot A. Kazlauskytės, vienas įspūdingiausių „TEDxVilniusLive“ elementų – 3D spausdintuvai ir jais kuriami dalykai.

Austėja Kazlauskytė
„Esame numatę atspausdinti kelis muzikos instrumentus, kurie vėliau bus panaudoti vakarėlio metu renginio pabaigoje. Be to, eksponuosime 3D spausdintuvu pagamintas žinomų žmonių galvas, kurios yra skirtos neregiams. Jas liesdami tokią negalią turintys žmonės gali pagaliau susidaryti įspūdį, kaip gi atrodo vienas ar kitas garsus žmogus“, – dėstė renginio koordinatorė.

Ji taip pat atskleidė, kad „TEDxVilniusLive“ dalyviai taip pat turės galimybę susipažinti su įspūdingais įrenginiais, kurie vadinami „skraidančiomis kameromis“ ir yra skirti fiksuoti vaizdo įrašą iš paukščio skrydžio.

„Lietuviai, kurie pristatinės tokius pačių sukurtus prietaisus, prisidėjo prie daugelio reklamų ir kino filmų kūrimo. Pavyzdžiui, pagelbėjo „Anos Kareninos“ kūrybinei komandai“, – pasakojo A. Kazlauskytė.

Renginio kulminacija taps XXII a. vakarėlis. Jo pagrindiniu akcentu taps elektroninės muzikos kūrėjas ir atlikėjas Mark Splinter. Jis muziką, padedant publikai, kurs realiu laiku ir kvies visus atsipalaiduoti po intensyvios ir įspūdžių kupinos dienos.

Austėjos Kazlauskytės teigimu, svarbiausias šio, kaip ir kitų „TEDxVilnius“ organizuojamų renginių, bruožas – atskirties panaikinimas.

„Stengiamės viską suorganizuoti taip, kad tiek pranešėjai, tiek ir dalyviai būtų toje pačioje erdvėje, turėtų progų pabendrauti ir galėtų be jokių kliūčių megzti pažintis, dalintis idėjomis. Tai, kad visuomenė nuolatos yra skirstoma į klases, manau, daro didelę įtaką mums visiems. Jei nustotume dėmesį kreipti į tai, kiek vienas ar kitas žmogus turi pinigų ar kaip jis yra apsirengęs, tuomet turėtume galimybę susikoncentruoti į daug svarbesnius iššūkius, idėjas bei jų įgyvendinimą“, – tikino „TEDxVilniusLive“ koordinatorė.

„TEDxVilniusLive“ įvyks Vilniuje, menų fabrike LOFTAS. Bilietus į renginį įsigyti galima „Bilietų pasaulio“ interneto svetainėje.

Renginio programa

13:00 – 14:45 „TEDGlobal“ 5 sesija: „Listening to Nature“
14:45 – 16:15 „Makers Fair @TEDxVilnius“
16:45 – 18:00 „TEDGlobal“ 6 sesija: „World on Its Head“
18:00 – 19:00 „TEDxVilniusYouShare“ sesija
19:30 – 20:45 „TEDGlobal“ 7 sesija: „Regeneration“
21:00 – 00:00 Uždarymo vakarėlis „TEDx“ stiliumi

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)