Tarp blogiausių mobiliųjų naudojimo įpročių taip pat pakliuvo per garsus kalbėjimas, įprotis neišjungti skambėjimo garso, kalbėjimas telefonu „gyvo“ pokalbio metu bei naudojimasis telefonu vairuojant. Apklausos dalyviai taip pat įvardino, kad dažnai netyčia skambina dėl neužrakintos telefono klaviatūros ar paprasčiausiai jį pameta. Dėl pastarosios priežasties mobiliųjų telefonų savininkai gali patirti žalos dėl duomenų saugumo ir privatumo. Nors 39 proc. „Microsoft Safer Online“ organizuotos apklausos dalyvių mano, kad vyrai ir moterys taiko vienodas telefonų saugumo priemones, ir tiesų lyčių taktika saugant savo duomenis skiriasi, rašoma pranešime spaudai.

„Labai svarbu žinoti, kaip apsaugoti telefone esančią informaciją. Duomenis iš telefonų gali pasisavinti telefoniniai sukčiai, telefonas gali būti užkrėstas kenkėjiškomis programomis, neretai savininkai patys nežinodami dalinasi privačia informacija. Beje, vyrai ir moterys labai skirtingai saugo informaciją savo telefonuose“, – sakė „Microsoft“ saugumo internete vadovė Jacqueline Beauchere.

Vyrai pasitiki techninėmis priemonėmis, moterys duomenis saugo valdydamos turinį

Remiantis „Microsoft Computing Safety“ indeksu vyrai dažniau naudojasi saugumo technologijomis. 35 proc. vyrų naudoja PIN kodą ar slaptažodį savo telefono užrakte palyginti su 33 proc. moterų. 35 proc. vyrų naudoja tik saugius belaidžio interneto prisijungimo taškus, o moterys prie tokių tinklų jungiasi 32 proc. atvejų. Didžiausias skirtumas užfiksuojamas, kalbant apie telefonų programinės įrangos atnaujinimą – 32 proc. vyrų nuolat atnaujina savo telefono programas palyginti su 24 proc. moterų.

Moterys saugumo internete iššūkius sprendžia daugiau dėmesio skirdamos reputacijai internete. 40 proc. moterų (37 proc. vyrų) kruopščiai peržiūri kokia informacija dalinasi internete ir stebi, kokius duomenis gali matyti nepažįstamieji (32 proc. vyrų). Be to, moterys atidžiau (34 proc.) prižiūri, ką rašo internete, nei vyrai (31 proc.)

Prieš dalintis informacija internete pagalvokite dukart

Prieš dalinantis buvimo vieta, registruojantis kavinėse ar kitose viešose vietose patikrinkite, kas gali matyti jūsų duomenis. Atostogų ir kelionių planus ar nuotraukas draugams rodykite jau grįžę, be to, visuomet saugiausia naudotis gerai žinomais ir patikimais belaidžio interneto tinklais. Tiek kasdieniam naršymui, o ypač finansinėms operacijoms nenaudokite neapsaugotų ar viešai prieinamų tinklų. Galiausiai apsaugokite savo mobilųjį telefoną – naudokite ekrano užraktą su PIN kodu ar slaptažodžiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)