Vystant verslo santykius „Apple“ ir „Samsung“ vargu ar spinduliuoja neapykanta. Tačiau kartu galioja protinga praktika apsidrausti ieškant naujų tiekėjų, kartu sulaikomi ir gamintojo per dideli apetitai siekiant išskirtinių užsakymų. Kalbant apie ypatingus „Apple“ ir „Samsung“ santykius, procesas neretai įgauna isterišką atspalvį, tačiau visa tai nereiškia, kad santykiai bus visiškai nutraukti. Štai ir dabar šaltiniai praneša, kad „Apple“ vėl pradeda pirkti LCD ekranus, kuriuos užsako iš „Samsung Display“. 2012 m. ir netgi 2011 m. didžioji dalis ekranų, skirtų „Apple“ išmaniesiems telefonams, planšetiniams ir nešiojamiems kompiuteriams, buvo užsakyta iš LG, „AU Optronics“ ir „Sharp“.

Kaip ir daugeliu atveju, pastaroji informacija apie „Apple“ ir „Samsung“ santykių atnaujinimą gauta iš antrinės, tačiau atvirai pasiekiamos analizės. Specialistai pastebėjo, keturios didžiausios P. Korėjos kompanijos – „Soulbrain“, „Chemtronics“, „Global Display“ ir „Avatec“, gaminančios stiklinius substratus, šiemet ketina labai smarkiai padidinti pajamas. Minėta suma žada pasiekti 464 mln. JAV dolerių, o tai reiškia 34 proc. metinį augimą, arba 134 proc. padidėjimą, lyginant su 2011 metais. Svarbu pažymėti, jog pirmieji trys gamintojai – tai „Samsung“ tiekėjai, tuo tarpu paskutinis – LG.

Iš šių stebėjimų šaltinis daro išvadą, kad 2013 m. II ketvirtyje „Samsung“ smarkiai padidins šiuolaikinių ekranų tiekimą, įskaitant tuos, kuriuos naudoja „Apple“. Vien tik sau kompanija „Samsung“ nėra pasiruošusi didinti tiekimo tokiais tempais, tuo tarpu kitų kandidatų IT industrijoje, išskyrus „Apple“, praktiškai nėra.