Iš el. pašto adreso shreder.tobias@yandex.com atkeliavusiame laiške (rusų kalba) rašoma:

Gerbiamieji ponai!

Jūsų svetainėje, adresu http://ru.delfi.lt/news/live/pered-finalom-evrovideniya-pokupayut-golosa-litovcev-za-rossiyu.d?id=61417641 patalpintas straipsnis, kuris neatitinka tiesos.

Ši medžiaga yra žalinga ir šalies (Rusijos), ir mūsų tėvynainės Dinos Garipovos reputacijai.

Primygtinai rekomenduojame pašalinti šią medžiagą iš svetainės per vieną valandą.

Priešingu atveju jūsų „visuomenės dezinformavimo priemonės“ atžvilgiu bus panaudoti radikalūs veiksmai.

Ir iš tiesų, po valandos nuo laiško gavimo DELFI portalas tapo nebeprieinamas. Portalo IT skyriaus vadovas Kristijonas Šiaulys sakė: „Tai yra aiški DDoS ataka. Prisijungimų buvo iš įvairiausių šalių – Turkijos, Rusijos, Japonijos, Brazilijos. Tie kompiuteriai sujungti į vadinamąjį botnetą“.

DELFI jau kreipėsi į Kibernetinę policiją, kuri sieks išaiškinti išpuolio organizatorius. Taip pat kreiptasi į Ryšių reguliavimo tarnybą dėl galimybės ateityje užkirsti kelią panašioms atakoms.

Advokatų kontoros „AAA Baltic Service Company“ teisininkas Andrius Iškauskas papasakojo, kokių galima tikėtis rezultatų, jeigu pavyktų identifikuoti kibernetinius užpuolikus ir jie pasirodytų iš tiesų esą iš Rusijos: „Bet kokius asmenis, kurie padarė nusikalstamas veikas užsienyje, pagal dvišalę bendradarbiavimo sutartį būtų bandoma patraukti baudžiamojon atsakomybėn. Bet mano nuomone realaus jų nubaudimo tikimybė yra gana minimali. O nuostolių atlyginimas yra dar sudėtingesnis klausimas. Turbūt atsimenate, Estijoje buvo atakų dėl bronzinio karo – kiek suprantu, reikšmingų rezultatų identifikuojant, o tuo labiau nubaudžiant ar atlyginant žalą, nebuvo pasiekta, nes tai yra tarpjurisdikciniai dalykai. Su vienomis šalimis teisiniuose klausimuose lengviau bendradarbiauti, o su Rusija nėra lengva bendradarbiauti. Taip kad teikti gerų prognozių nėra priežasties“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (535)