Tai kas gi neleidžia „Windows 8“ išplisti verslo pasaulyje?

„Forrester Research“ analitikas Davidas Johnsonas yra įsitikinęs, kad problemos priežastis yra ta, jog naujoji operacinė sistema neturi nieko, dėl ko ji taptų vertingesne už ankstesnes.

„Verslas tiesiog nevertina „Windows8“ kaip vertingo produkto. Neįžvelgiama vertės „Windows 8“ naujovėse“, - sakė analitikas, išvardinęs ir kitas priežastis, dėl ko verslo įmonių IT skyrių vadovai nenori „Windows 8“. Kaip kenksmingas veiksnys pažymėta ir naujoji „Modern“ vartotojo sąsaja, skatinanti vartotojus liesti ekranus, ir dideli apmokymų bei aptarnavimo kaštai, kurie gali būti susiję su naująja sistema, ir „atnaujinimo nuovargio“ problema, iki šiol prisimenama po to, kai verslai nuo „Windows XP“ perėjo prie „Windows 7“.

Dar vienas veiksnys, kurį nurodė ekspertas – tai oficialus paskelbimas apie „Windows 8.1“ (kodinis pavadinimas „Blue“) atnaujinimo išleidimą dar šiais metais.

„Su „Blue“ „Windows 8“ turės daugiau galimybių tapti naudojama. Tačiau šios strategijos sėkmė priklauso nuo to, ar verslai priims naują kiekvieno atnaujinimo vertę. Labai svarbu ir tai, kiek daug kiekvienas papildymas duos sistemai“, - sakė analitikas.

Nors „Forrester Research“ analizė gana išsamiai aprašė, su kokiais priešiniais vėjais tenka kovoti naujajai sistemai brukantis į verslo rinką, tačiau kai kurios problemos liko nepaminėtos.

Viena iš priežasčių, dėl kurių įmonių IT vadovai susilaiko nuo perėjimo prie „Windows 8“, yra faktas, kad sistemos atnaujinimas šiuo atveju vertinamas kaip „viskas arba nieko“ situacija. Tuo tarpu su ankstesnėmis „Windows“ versijomis buvo galima atsinaujinti pamažu. Šiuo atveju IT ekspertams gana sunku įžvelgti kaip darbo aplinkoje suderinti „Windows 8“ su senesnėmis OS versijomis. O visuotinis atnaujinimas vienu metu daugeliui įmonių yra nepatrauklus pasirinkimas, mat dar santykinai neseniai pereita prie „Windows 7“ sistemos.

Tam tikrų nepatogumų sudaro ir lietimu valdoma vartotojo sąsaja. Norint pilnai išnaudoti „Modern“ vartotojo sąsają, reikia kad kompiuteris būtų su kokiu nors lietimui jautriu įvesties elementu – ar tai būtų lietimui jautrus ekranas, ar planšetė, ar lietimui jautri aikštelė. O tai reiškia, kad atnaujinimo kaštai paauga neproporcingai sistemos naudos padidėjimui. Daugelis IT administratorių netgi įsitikinę, kad netrukus, vartotojams pripratus prie „Windows 8“ naujovių, smarkiai sumažės produktyvumas.

Prie problemų sąrašo verta būtų pridėti ir neaiškumą. Nors D. Johnsonas minėjo, kad dar šiemet sulauksime atnaujinimo į „Windows 8.1“, jis nepaminėjo, jog rinkoje vis labiau stiprėja abejonės, kad atnaujinime būsiantys pakeitimai bus naudingi. Ar į sistemą grįš „Start“ mygtukas ir „Start“ meniu? Ar „Start“ ekranas bus perstumtas į antrą planą? Ar programėlėms bus skirta daugiau dėmesio?

Visi šie neapibrėžtumai reiškia, kad vartotojai nėra linkę investuoti laiko ir pinigų, susijusių su perėjimu prie naujos platformos ir vartotojų apmokymu, mat metų pabaigoje visos pastangos gali nueiti perniek.

Be to, mintis, kad sistema bus atnaujinama kasmet, IT administratoriams kelia siaubingą galvos skausmą – tokiu greičiu „Windows“ platforma niekada neatsinaujindavo. Ir tai reiškia, kad neužtikrintumas esama padėtimi egzistuoja ne tik dabar – jis išliks ir ateityje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (131)