Nauja bendromis pajėgomis įkurta laboratorija - „Quantum Artificial Intelligence Lab“- daugiausiai dėmesio skirs kompiuterio mokymuisi – procedūrai, kuomet kompiuteris, vertindamas gaunamos informacijos tendencijas, sugeba pagerinti grąžinamą atsakymą. Kompiuterių mokymasis taikomas jau dabar – pavyzdžiui, kompiuteriai, naudodamiesi GPS duomenimis kompiuteriai gali prognozuoti transporto grūstis, be to suasmenintos „Google“ paieškos rezultatai taip pat pateikiami dėl to, kad kompiuteriai „mokosi“ ir įvertina mūsų interesus.

„jeigu norime sukurti efektyvią aplinkosaugos politiką, mums reikalingas geresnis modelis, paaiškinantis kaip keičiasi mūsų klimatas. Klasikiniai kompiuteriai nėra tinkami tokioms užduotims spręsti“, - savo tinklaraštyje apie naujo žaisliuko įsigijimą rašo „Google“.

Bendrovė tikina, kad jau sukūrė kelis kvantiniam kompiuteriui skirtus mokymosi algoritmus. Vienas iš jų galėtų greitai atpažinti informaciją taip sutaupydamas mobiliųjų įrenginių akumuliatoriuose saugomą energiją, o kitas sėkmingai rūšiuoja blogus ar neteisingai sužymėtus duomenis. Pasak „Google“, efektyviausias kvantinių kompiuterių panaudojimo būdas yra derinti šiuos pažangius aparatus su tradicinių kompiuterių debesimis.

„Google“ ir NASA kompiuterį įsigijo siekiant paspartinti kosmoso mokslo ir technologijų pažangą, tačiau aparatu galės naudotis ir kiti mokslininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)