Paaiškinimas, antradienį atsiradęs L. Page'o „Google +“ paskyroje, padėjo atskleisti paslaptį, kuri pirmą kartą nuskambėjo praėjusių metų birželį, kuomet dėl balso praradimo L. Page'as buvo priverstas praleisti kasmetinį akcininkų susitikimą bei liepos mėnesį vykusią konferenciją, skirtą aptarti bendrovės veiklos ketvirčio rezultatus.

Keturiasdešimtmetis „Google“ bendraįkūrėjis ir pastaruosius dvejus metu bendrovės generalinis direktorius teigia, kad jo kairioji balso styga pastaruosius 14 metų, po itin komplikuoto peršalimo, yra paralyžiuota. Šios ligos metu „Google“ dar tik formavosi. O praėjusią vasarą padėtį komplikavo kitas peršalimas, kuris paveikė ir dešiniąją balso stygą, nors ši išsaugojo ribotą judrumą.

L. Page'o sprendimas nedalyvauti akcininkų susirinkime investuotojus išgąsdino – visi jie prisiminė, kaip „Apple“ ilgą laiką neviešino informacijos apie velionio Steve'o Jobso sveikatos problemas. S. Jobsas, būdamas „Apple“ generaliniu direktoriumi, du kartus pasiprašė formalių atostogų dėl medicininių priežasčių, o likus šešioms savaitėms iki mirties oficialiai perleido generalinio vadovo pareigas Timui Cookui. Kai L. Page'as nepasirodė susirinkime, „Google“ labai lakoniškai paaiškino, kad vadovas turi problemų su gerkle, trukdančių dirbti.

Tiesa, Volstritas kiek aprimo po to, kai spalio mėnesį L. Page'as viešai atsakinėjo į klausimus apie bendrovės finansinę padėtį. Nors jo balsas buvo šiurkštus ir kartais skambėjo taip, tarsi kalbėtų robotas, L. Page'as viešai kalbėjo visuose trijuose finansinių rezultatų aptarimuose po praleistojo.

Antradienį „Google +“ socialiniame tinkle L. Page'as išplatino paaiškinimą, kuris investuotojus turėtų dar labiau nuraminti.

„Laimei, po pasveikimo galiu visomis jėgomis daryti tai, ką reikia daryti namie ir darbe, nors mano balsas ir tylesnis nei anksčiau“, - rašė jaunasis vadovas.

Pasak jo, medikai kol kas negali paaiškinti dėl ko jo balso styga paralyžiuota. Gali būti, kad tai yra susiję su kita sveikatos problema – Hashimoto skydliaukės uždegimu. L. Page'as sakė, kad jam ši autoimuninė liga buvo diagnozuota 2003 metais. Pasak jo, „tai yra ganėtinai nesunki uždegiminė skydliaukės būklė, kuri nekelia daug problemų“.

Susilpnėjusi balso styga paveikė ne tik L. Page'o balsą. „Balso stygų nervų problemos taip pat gali paveikti kvėpavimą, taigi, mano galimybės sportuoti pilnu aerobiniu krūviu yra šiek tiek ribotos. Bet, nepaisant to, mano išvykus sportuoti su jėgos aitvarais draugai iki šiol mano, kad aš už juos kur kas ištvermingesnis!“, - gyrėsi L. Page'as.

Medikai tvirtina, kad „Google“ vadovo sveikatos problema yra itin reta.

Panašu, kad tokio atviravimo laikas pasirinktas neatsitiktinai – gali būti, kad tai yra susiję su L. Page'o sprendimu finansuoti balso stygų paralyžiaus tyrimus Balso institute (JAV). L. Page'as, kuriam, manoma, priklauso 22 mlrd. dolerių vertės „Google“ akcijos, neskelbia kiek pinigų skyrė tyrimams finansuoti, tačiau sakė, kad to turėtų pakakti „reikšmingai“ tyrimų programai, kuriai vadovais Harvardo medicinos mokyklos mokslininkas Dr. Stevenas Zeitelsas. Manoma, kad aukos suma yra dešimčių milijonų dolerių dydžio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)