Viename iš AMD renginių A. Muscatas išsakė nuomonę, jog nors šiandien įprasti planšetiniai kompiuteriai vis dar yra patrauklūs, bet jie turi eilę apribojimų, kuriuos gali įveikti tik hibridiniai įrenginiai. Šiuo metu tokie sprendimai daugiausiai veikia su operacine sistema „Windows 8“, kuri apjungia šios platformos sensorinę vartotojo sąsają su tradiciniu darbastaliu.

„Aš manau, jog jūs pamatysite paklausos pokyčių: nors planšetiniai kompiuteriai yra geri, jie turi daugybę ribojimų, susijusių su turinio kūrimu, taigi visuomet bus poreikis nešiojamiems kompiuteriams. Aš įsivaizduoju, kad rinka vis stipriau judės tų įrenginių pusėn, kurie leidžia planšetes paversti nešiojamais kompiuteriais“, – pažymėjo Andrew Muscat.

Jis taip pat pabrėžė, jog jau šiandien stebima tendencija, kai mobilūs įrenginiai vis labiau naudojasi „debesijos“ tarnybomis, taip pat smarkiai paveiks įrenginių, kuriais naudojasi žmonės, plėtrą. Iš tokių pavyzdžių, kai produktai paverčiami tarnybomis, buvo įvardinta „Microsoft“ ir jos biuro programų paketas „Office 365“, „Adobe“ ir jos „Creative Cloud“ ir keletas kitų produktų.

Tokių pokyčių rezultatu ateityje taps centrinių procesorių apkrovų mažėjimas – po truputį mikroschemų gamintojai supras, kad procesorių galingumas klientų įrenginiuose ne toks svarbus, kai galima pasinaudoti „debesų“ technologijomis. Vietoje to, kaip teigia AMD atstovas, didės energetiškai efektyvių mikroschemų poreikis. Pastarosios privalės turėti galingą grafikos posistemę, skirtą daugialypės terpės duomenų apdorojimui.

Kaip vieną iš skaičiavimų perkėlimo į „debesis“ pavyzdžių A. Muscatas paminėjo žaidimų tarnybą „OnLive“, kuri leidžia žaisti konsolių lygio žaidimus planšetiniuose kompiuteriuose, kadangi visi sudėtingi skaičiavimai atliekami tarnybinėse stotyse.