Pietų Korėjos elektronikos giganto flagmano išardymas parodė, kad didžiąją dalį komponentų gamina pati „Samsung“. Visų komponentų su 32 GB duomenų kaupikliu savikaina su surinkimo išlaidomis analitikų įvertinta $237. Tuo pačiu metu bazinė 16 GB versija kainuoja $639 be įsipareigojimų mobiliojo ryšio operatoriui.

Šaltinis atkreipia dėmesį, jog „Galaxy S4“ savikaina šiek tiek viršija tą sumą, kurią tenka atiduoti „Apple“ už išmanųjį telefoną „iPhone 5“. Analitikų vertinimu, „iPhone 5“ su 16 GB kaupikliu kainuoja $205. Savo laiku „Nokia Lumia 900“ savikaina įvertinta $209.

Vienu iš esminių komponentų, kurio „Samsung“ negamina – tai procesorius „Qualcomm Snapdragon“, kuris įvertintas $20. Reikia pažymėti, kad yra „Galaxy S4“ modifikacijų ir su „Exynos 5 Octa“, kurio savikaina sudaro $28. Tiek pat kainuoja ir 16 GB talpos duomenų kaupiklis, kurį gamina pati „Samsung“. Ekranas su būtinais priedais įvertintas $75 (gamintojas – „Samsung Display“).

Išmaniajame telefone aptikta ir komponentų be markiruotės, įskaitant pagrindinę kamerą. Tikėtina, kad visa tai taip pat gaminasi pati kompanija. Iš kitų ne savos gamybos komponentų reikėtų paminėti „Broadcom“ gamybos „Bluetooth“ ir „Wi-Fi“ mikroschemas, kompanijos „Maxim“ tiekiamą maitinimo kontrolerį.