Taip yra dėl to, jog „HTC One“ naudoja „Snapdragon 600” lustą, kuris tiek skaičiuojama galia, tiek ir savo „Adreno 320” grafiniu branduoliu, be jokios abejonės, lenkia „Sony Xperia Z“ naudojamą „Snapdragon S4”. „Samsung Galaxy S IV“ naudoja tiek savo „Exynos 5 Octa”, tiek ir „Snapdragon 600”, tačiau testai parodė, jog abu šie lustai sparta lenkia „HTC One“, o tarpusavy iš esmės eina koja kojon visais atžvilgiais.

Kiek mažiau kalbama apie „LG Optimus G Pro“, tačiau jis taip pat yra su „Snapdragon 600” lustu, o prekyboje jau yra pasirodęs. Vis dėlto pastarojo lusto gamintojas „Qualcomm“ pranešė, jog šiais metais galime tikėtis dar spartesnių išmaniųjų, nes pasirodys sparčiausiasis „Snapdragon 800” lustas.

Masinė „Snapdragon 800” lusto gamyba prasidės kitą mėnesį, taigi pirmųjų įrenginių su šiuo lustu galima tikėtis vasaros pabaigoje ar rudens pradžioje. Laukiama ir „nVidia Tegra 4” pasirodymo, tad įdomu, ar „Sony“, HTC bei „Samsung“ pristatys naujus flagmanus. LG veikiausiai taip, o „Huawei“, ZTE, „Xiaomi“ ir kiti žaidėjai elgsis įprastai bei bandys tapti pirmaisiais rinkoje su naujais, sparčiausiais lustais.