Dokumentacijoje yra viskas, ko reikia sėkmingai programavimo pradžiai nuo pradžiamokslių „Java“ ir „Python“ aplinkai iki išsamių žinynų programuotojams bei geriausių programavimo praktikos patarimų, be to, galima atsisiųsti ir kai kuriuos projektus bei bibliotekas.

Tikriausiai ne sutapimas tai, kad maždaug šiuo metu pradedama ir masinė akinių gamyba.

„Google“ jau kelis kartus demonstravo savo „Glass“ galimybes, atskleisdama vis daugiau duomenų ir panaudojimo būdų. Bet dokumentacijoje programuotojams detalių pateikiama gerokai daugiau.

Įdomu tai, kad „Google“ sąlygose kūrėjams nurodoma, kad sukurtą programinę įrangą leidžiama platinti tik per oficialų „Google“ valdomą „Mirror API“ platinimo kanalą, nebent būtų suteiktas raštiškas „Google“ leidimas daryti kitaip. Tai yra gana rimtas šios bendrovės požiūrio – programuotojams leisti viską, kas jiems šauna į galvą – pasikeitimas.

Be to, sąlygose kūrėjams aiškiai draudžiama į „Glass“ programėles įtraukti reklamas ar reikalauti kokių nors mokesčių. Sąlygose rašoma: „Jūs negalite reikalauti iš galutinių vartotojų jokių mokesčių už programėlių atsisiuntimą ar prieigą prie paslaugų ar mokesčių, susijusių su virtualiomis prekėmis ir programėlių funkcionalumu“. Tiesa, ateityje sąlygos gali keistis, tačiau kol kas „Google“ pozicija aiški: bent jau atvirojo „beta“ bandymo periodo metu „Glass“ vartotojams viskas bus nemokama.

Tik įdomu iš ko gi tuomet programuotojai uždirbs?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)