„Daug mobiliųjų paslaugų vartotojų neišnaudoja daugumos savo išmaniųjų telefonų funkcijų, todėl įsteigėme „Bitės Išmaniųjų mokyklą“. Vadovavomės idėja, kad reikia investuoti į vartotojų švietimą, tačiau tai daryti stengėmės paprastai, žmonėms suprantama kalba ir būdais. Padėdami savo vartotojams, geriau juos pažįstame ir vėliau galime pasiūlyti, tai, ko jie ieško“, – sako „Bitė Lietuva“ generalinis direktorius Chrisas Robbinsas.

Dažniausiai žmonės į „Bitės Išmaniųjų mokyklą“ kreipiasi, nes nežino kaip sukonfigūruoti savo el. paštą, įsidiegti programėlių ar norėtų tiesiog išmokti geriau naudotis savo išmaniuoju telefonu. Kartais jie sugrįžta ir antrą kartą, tačiau dažniausiai todėl, kad atrado naujų išmaniojo telefono funkcijų ir nori išmokti jomis naudotis, rašoma pranešime spaudai.

Anot Ch. Robbinso, vartotojams išnaudoti visus išmaniųjų telefonų privalumus labiausiai trukdo gajūs mitai apie internetą telefone. „Be interneto telefone išmaniųjų telefonų funkcionalumas smarkiai apribojamas – nebegali atliktų visų darbų bet kur ir visada. Tačiau dažnai vartotojai būna įtikėję mitais, kad internetas telefone daug kainuoja ir jiems neužteks 500 megabaitų per mėnesį, o pasirenka 200 megabaitų planą ir juo džiaugiasi“, – sako „Bitės“ vadovas.

Chrisas Robbinsas
Pasak „Bitės“ vadovo, tipinis „Bitės Išmaniųjų mokyklos“ vartotojas – neseniai išmanųjį telefoną įsigijęs žmogus. „Jis nepažįsta savo išmaniojo galimybių, nėra bandęs naudotis intenetu telefone, bet žino interneto vertę bei nori išmokti ją pažaboti ir savo išmaniajame. Labai dažnai į „Išmaniųjų mokyklą“ ateina ir patarimo, kokį telefoną rinktis, ieškantys klientai“, – sako Ch. Robbinsas.

Jo teigimu, vyrams labiau domisi aukštos surinkimo bei medžiagų kokybės telefonais ir turinčiais įdiegtą GPS navigacija. Moterys išmaniuosius labiau vertina pagal jų dizainą ir fotoaparato galimybes. Telefoną ekrano dydis svarbiausias yra jaunimui iki 30 metų amžiaus, nors jiems dažnai rūpi ir operacinė sistema, ir papildomos funkcijos.

Telefonus su mygtukais renkasi ne tik senjorai – jie praverčia verslininkams, kuriems taip patogiau atrašyti el. laiškus. Pastarieji telefone dažniausiai ieško prestižo pojūčio, prabangių medžiagų ir jame įdiegtų inovacijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)