Neseniai patvirtintas patentas, kurio paraiška buvo pateikta dar 2007 metais, aprašo esminį „Twitter“ veikimo principą, o šio patento autoriais įvardinami „Twitter“ įkūrėjai Jackas Dorsey ir Bizas Stone'as.

Tokiu patentų biuro pripažinimu J. Dorsey nedelsiant pasidžiaugė žinute tinklaraštyje: „Žiūrėk, mama, aš – oficialiai išradėjas (tai mano vaikystės svajonė)!“.

Tačiau kiti interneto pramonės atstovai ir socialinių tinklų kūrėjai šiuo patentu per daug nesidžiaugia, mat gana plačiai apibrėžiamas patentas gali būti panaudotas kovai su tokiais konkuruojančiais socialiniais tinklais, kaip „Facebook“ ar „Pinterest“. Tiesa, „Twitter“ viešai skelbia savo poziciją – nesibylinėti dėl patentų ir dar praėjusiais metais paskelbė, jog laikysis „Inovatorių patentų sutarimo“, kuris nusako, jog intelektinė nuosavybė teismuose turi būti naudojama tik „gynybiniais tikslais“.

„Kaip ir daugelis kitų bendrovių, mes pateikėme paraiškas daugybei savo išradimų. Taip pat daug svarstome apie tai, kaip tie patentai galėtų būti panaudoti ateityje, todėl pasiūlėme sukurti „Inovatorių patentų sutarimą“, kuris patentų kontrolę paliktų inžinierių ir dizainerių rankose“, - leidiniu „The Verge“ sakė „Twitter“ atstovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)