Žinoma, šios bendrovės darbuotojai, kiaurą parą taisantys automatinio vaizdų slėpimo (blur) algoritmo klaidas, į žemėlapių vartotojų skundus dėl matomų vaizdų nepadorumo reaguoja beveik žaibiškai ir paslepia tai, kas yra slėptina. Tačiau jie ne visuomet yra vikresni už aštria akimi pasižyminčius internautus, kurie įsimintinesnius vaizdelius išsaugo ir paskleidžia kitiems interneto vojeristams.

Turbūt nereikia abejoti, kad apie sąmoningai demonstruojamas nuogybes gatvių nuotraukose pirmieji paskelbia būtent patys įsiamžinusieji: tik jie tiksliai žino, kur įvyko jų akistata su viską stebinčiu automobiliu, o baimės, kad jie bus atpažinti ir viešai sugėdinti beveik nėra - „Google“ veidų slėpimo algoritmas veikia beveik be priekaištų, o štai toji kūno vieta, kur nugara skyla į dvi dalis, nėra atpažįstama automatiškai.

Pastarasis ekshibicionizmo atvejis užfiksuotas Kanadoje, Nova Scotia provincijoje. Bet tai „Street View“ egzistavimo istorijoje nėra naujovė - 2010 metais, kai analogiška paslauga pradėjo veikti Airijoje, žiniasklaida labai greitai išplatino dviejų panašių turtų rodytojų nuotraukas. O vos per kelias valandas jų pademonstruotos nuogybės buvo visai pagrįstai užtušuotos, rašo „The Register“.

Beje, prieš keletą metų viską reginti „Google“ akis visam pasauliui parodė, kad bandymą nusišlapinti gatvėje pasislėpus už automobilio gali pamatyti ir visas pasaulis. Po dvylikos valandų nuo publikavimo nuotrauka buvo pašalinta. Bet tai nebuvo pakankamai operatyvu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)