Google Maps“ yra viena iš populiariausių kompanijos teikiamų paslaugų, suteikianti galimybę susipažinti su konkrečia vietove peržiūrint tikslius konkrečios vietos žemėlapius, palydovo arba gatvės lygio nuotraukas. „Google Maps“ žemėlapius galima papildomai praturtinti aktualia bei naudinga informacija pridedant papildomai aktyvuojamus sluoksnius, kuriuose vartotojui pateikiama informacija apie oro ar eismo sąlygas, su konkrečia vietove susietos vartotojų nuotraukos, interneto kamerų vaizdai bei daug kitos informacijos.

Vilnius tapo pirmuoju miestu Baltijos šalyse, kuriame interneto vartotojai galės susipažinti su eismo sąlygomis realiuoju laiku. Paslauga šiandien aktyvuota ir Rygoje bei Taline. Aktyvavus „Traffic“ sluoksnį „Google Maps“ žemėlapiuose svarbiausios miesto gatvės bei jų ruožai bus pažymimos skirtingomis spalvomis pagal vidutinį transporto priemonių greitį jose. Tai leis vartotojams ne tik išvengti spūsčių pasirenkant optimalų kelionės maršrutą bet ir geriau planuoti savo kelionės laiką. Eismo sąlygų informacija bus automatiškai įvertinama „Google Maps“ maršruto planavimo įrankyje „Directions“. Naudotis „Traffic“ paslauga bus galima ir išmaniesiems telefonams skirtoje aplikacijoje, o tai leis daugeliui vairuotojų savo kelionės tikslą pasiekti greičiau leis sumažinti grūstis kai kuriose miesto vietose.

Nuo 2007-ųjų veikianti „Traffic“ paslauga šiuo metu prieinama daugelyje pasaulio šalių bei miestų, todėl ja galima naudotis ir planuojant kelionę į užsienį.

„Traffic“ žemėlapio sluoksnį galima aktyvuoti užvedant žymeklį ant viršutiniame dešiniajame ekrano kampe esančio žemėlapį arba palydovinę nuotrauką simbolizuojančio langelio bei išsiskleidusiame meniu spustelėjus skyrelį „Traffic“. Panašiai sluoksnis aktyvuojamas ir mobiliuosiuose įrenginiuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)