Modernizuoti informatikos studijas padeda didžiausios Lietuvoje IT operacijas vykdančios tarptautinės įmonės – „Barclays“, „Bentley Systems“, „Call Credit“, CSC, SEB bei „Western Union“. Jų bendradarbiavimą su KTU inicijavo VšĮ „Investuok Lietuvoje“. Ši tiesioginių užsienio investicijų (TUI) plėtros agentūra siekia, kad šalyje būtų paruošiama bent dvigubai daugiau informacinių technologijų ir ryšių (IRT) specialistų, o jų išsilavinimas atitiktų verslo poreikius.

„Pasaulinės tendencijos rodo, IT specialistų paklausa smarkiai auga ir ateityje poreikis tik didės. Vien Lietuvoje iki 2020-ųjų paslaugų sektoriuje galima sukurti apie 20,000 naujų darbo vietų. Mūsų siekis, kad užtikrinant specialistų paklausą, galėtų plėstis perspektyvios šalies įmonės, o didelės tarptautinės kompanijos investuotų Lietuvoje,“ – teigia „Investuok Lietuvoje“ generalinė direktorė Milda Dargužaitė.

Šiuo metu Lietuvoje IT kompanijos kiekvienais metais papildomai įdarbintų apie 4,000 šios srities darbuotojų. Paklausiausiųjų sąraše – programuotojai, sistemų analitikai, projektų vadovai, testuotojai, rašoma pranešime spaudai.

Nepaisant du ir daugiau kartų šalies vidurkį viršijančių atlyginimų, jaunus specialistus įdarbinančios įmonės dažnai dar papildomai investuoja nemažai lėšų ir laiko tam, kad šie įgytų trūkstamų gebėjimų. O tokius gebėjimus, atnaujinę studijų programas, galėtų ugdyti ir Lietuvos universitetai.

„Atnaujintose KTU Informatikos katedros studijų programose daug dėmesio skiriama praktikai, naujausioms technologijų sektoriaus tendencijoms. Be to, įtraukiami „minkštuosius" studentų įgūdžius lavinantys dalykai – pavyzdžiui, IT projektų ir paslaugų valdymas, rinkodara bei komercija ir pan.,“ – sako KTU informatikos inžinerijos studijų programų koordinatorius Kompiuterių katedros prof. Dr. Egidijus Kazanavičius. Profesorius tiki, kad aukščiausios kokybės studijos ir galimybė mokytis iš Lietuvoje bei pasaulyje garsių tarptautinių kompanijų padidins norinčių studijuoti IT skaičių ir užtikrins galimybę po mokslų lengvai rasti darbą Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)