Telefonų kainos kol kas nėra skelbiamos, tačiau „Microsoft Windows Phone“ direktorius Afrikos žemyne Gustavo Fuchsas teigė, kad per artimiausius du metus visoje Afrikoje šių telefonų bus dešimtys milijonų. Šiuo metu išmanieji telefonai sudaro maždaug dešimtadalį visų Afrikos telefonų ir tam, kad šis skaičius padidėtų, „Huawei“ ir „Microsoft“ prireiks Afrikos mobiliųjų operatorių paramos ir šiam regionui skirtų aplikacijų pasirinkimo.

„Dauguma vartotojų nematys prasmės iškeisti savo įprastus telefonus, kurie atlieka pagrindines funkcijas, į išmaniuosius, jei jie neturės papildomų aplikacijų ir funkcijų“ – sakė G. Fuchsas.

Pirmiausia naujaisiais telefonais planuojama prekiauti Egipte, Nigerijoje, Kenijoje, Dramblio Kaulo Krante, Angoloje, Maroke ir Pietų Afrikos Respublikoje. Kiekvienos iš šių šalių gyventojams bus sukurtos skirtingos sąlygos įsigyti telefonus. Pavyzdžiui Dramblio Kaulo Krante telefonai bus parduodami tik mažmeninėje prekyboje, o PAR jais prekiauti galės tik mobilieji operatoriai.
2011-aisiais „Huawei“ iš Afrikos gyventojų uždirbo 3,42 milijardus JAV dolerių, 2012-aisiais pajamos augo 15 proc.