Klaida buvo rasta paskutinėje „Mac OS X“ versijoje – 10.8 arba „Mountain Lion“. Surinkus klaviatūra simbolius be kabučių „File:///“ veikiančioje programoje, ši iškart „užlūžta“ ir išsijungia. Pirmoji raidė turi būti didžioji, įvedus mažąją raidę klaida nepasireiškia.

Pavojingoji simbolių seka sugeba sustabdyti ne visas programas. Žinoma, kad ji „užlaužia“ interneto naršyklę „Safari“, bet tik įvedus „File:///“ adreso laukelyje, tekstų redagavimo įrankius „TextEdit“ ir „Bean“. Iš kitos pusės, klaida neveikia programos „iWork Pages“, biuro programų paketo „LibreOffice“ ir „OS X Notes“.

Kaip praneša „The Next Web“, klaida yra susijusi su operacinės sistemos funkcija „Data Detectors“, kuri padeda programoms atpažinti datas, adresus ir kitą kontaktinę informaciją. Kai vartotojas įveda „File:///“, operacinė sistema automatiška paleidžia „Data Detectors“ funkciją ir bando atidaryti failą, kurio nėra, o tai priveda prie lemtingos klaidos, nutraukiančios aplikacijos darbą.

„Apple“ kol kas neskuba taisyti rastos klaidos, nes tikimybė, kad žmogus netyčia įves „Mac OS“ sistemoje pavojingąją simbolių seką, yra labai maža.

Operacinė sistema „OS X Mountain Lion“ pasirodė 2012 metų liepą ir pakeitė ankstesnę versiją „Lion“. Naujojoje sistemoje atnaujinta vartotojo sąsaja, pagerintas saugumas, atsirado trumpųjų žinučių tarnybos „iMessage“ palaikymas bei įdiegtos kitos naujovės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)