V. Kubilius akcentuoja, kad „Google“ ekipažai, važinėję po Lietuvą ir fiksavę šalies vaizdus, privalėjo paisyti gyventojų privatumo.

„Google“ niekuomet nefotografuoja privačių teritorijų, užtvertų kelio užtvarais, vartais arba akivaizdžiai pažymėtų ribojančiais ženklais. Fotografuojama nebent turint savininko arba valdytojo sutikimą“, - DELFI teigė „Google“ verslo plėtros vadovas Lietuvoje.

Pasak jo, leidimų prašyta tik toms teritorijoms, kurios turi „pažintinę vertę“.

„Google“ kreipiasi leidimų fotografuoti privačiose arba uždarose teritorijose tik tais atvejais, jei tokioje teritorijoje yra traukos objektų, turinčių išskirtinę pažintinę vertę, arba atitinkamas prašymas buvo suteiktas paties savininko. Paprastai apie tokius objektus „Google Street View“ komandai praneša mūsų partneriai šalyse, kuriose tuo metu renkama grafinė medžiaga: turizmo informacijos centrai, savivaldybių darbuotojai, kitų atsakingų institucijų atstovai. Tikslios informacijos apie tai, kiek sutikimų buvo gauta, kompanija nerenka ir neteikia. Tačiau bendradarbiaujant su turizmą skatinančiomis tarnybomis bei institucijomis, mūsų partneriams rekomendavus ir teritorijų valdytojams leidus fotografavome tokiose teritorijose kaip Gedimino kalnas Vilniuje, Laisvės alėja Kaune, muziejus Rumšiškėse“, - tęsė V. Kubilius.

Vytautas Kubilius
Anot „Google“ atstovo, Laurų kvartalas minėtų kriterijų veikiausiai neatitiko.

„Laurų kvartalas veikiausiai nebuvo tarp teritorijų, kurios „Google Street View“ komandai buvo nurodytos kaip lankytinos, išskirtinę vertę turinčios vietos, todėl teritorija už kelio užtvaro fotografuota nebuvo“, - svarstė V. Kubilius.

Kiek kitokia situacija su H. Daktaro šeimos namu, esančiu netoli Kauno, Užliedžiuose. Daktarų pilaitė įsikūrusi mažoje nuošalioje gatvelėje, taigi ją „Google“ ekipažas turbūt paprasčiausiai aplenkė.

„Lietuvoje yra daug atokių vietų, kurių nuotraukos nepateko į „Street View“. Bet kokiu atveju, jokių individualių namų ar gatvių specialiai nevengėme“, - reziumavo V. Kubilius.

DELFI primena, jog „Google Maps Street View“ Lietuvoje veikti pradėjo praėjusį ketvirtadienį. Gatvių vaizdo fiksavimas iš pradžių sukėlė daug triukšmo – šiai „Google“ veiklai priešinosi Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija. Vis dėlto konfliktą pavyko išspręsti, ir „Google“ leista Lietuvoje daryti tai, ką kompanija jau ne vienerius metus daro daugelyje pasaulio valstybių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (154)