Patiems programinės įrangos gamintojams tai yra svarbus žingsnis - „Microsoft“ puikiai supranta, kad nebus lengva įtikinti vartotojus už naujausią „Office“ rinkinį mokėti ne kartą, o kiekvieną mėnesį ar kasmet. Toks kainodaros pokytis taip pat derinamas su vartotojų skatinimu naudotis debesų kompiuterija.

Taigi, nuo antradienio 162 pasaulio valstybių parduotuvėse bus galima įsigyti „Office 2013“ pakuotes ir „Office 365“ abonentus. Apsipirkti galima ir office.com interneto parduotuvėje. Tiesa, šįkart pakuotės turinys bus visai kitoks, nei įprasta – daugelio šalių parduotuvėse „Office 2013“ pakuotėse jokių laikmenų nebus. „Microsoft“ į šias dėžutes įdės tik produktų kodus ir paaiškinimą iš kur atsisiųsti programinę įrangą. Kai kuriose besivystančiose rinkose dėžutėse bus ir diskai, tačiau šįkart dauguma vartotojų biuro programų paketą siųsis internetu.

„Office 365“ abonentas su galimybe diegti į penkis kompiuterius metams kainuos 100 JAV dolerių. Pakete bus „Word“, „Excel“, „PowerPoint“, „OneNote“, „Outlook“, „Publisher“ ir „Access“ programos. O taip pat „Microsoft“ savo klientams suteiks 20 GB vietos debesinėje „SkyDrive“ saugykloje ir 60 minučių skambučiams per „Skype“ kiekvieną mėnesį.

Nenorintiems mokėti didelės sumos kartą per metus, „Microsoft“ siūlo mėnesinį abonentinį planą po 10 dolerių už mėnesį arba vienkartinį apmokėjimą. „Office Home & Student 2013“ versija vien su „Word“, „Excel“, „PowerPoint“ ir „OneNote“ kainuose 140 dolerių, o pilnavertis rinkinys „Office Professional 2013“ suteiks galimybę naudotis viskuo, ką siūlo prenumeruojama „Office 365“ versija.

Tokia kainodara akivaizdžiai reiškia, jog „Microsoft“ nori įtikinti vartotojus, kad programinės įrangos nuoma yra finansiškai efektyvesnis sprendimas, juolab kad abonentinį planą pasirinkusiems vartotojams nemokamai bus siūlomi ir programinės įrangos atnaujinimai. Jei esate aktyvus „Office“ vartotojas, turintis daug įrenginių, kuriuose norite naudotis biuro programomis, tuomet nuoma gal iš tiesų yra protingesnis sprendimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)