Ir iš tiesų, vos prieš mėnesį dienos šviesą išvydusi pirmoji tokia skaitmeninė orų prognozė, tiesiai iš Lietuvos Hidrometeorologijos Tarnybos, net ir skeptikus verčia aikčioti dėl įspūdingų rezultatų.

Trims platformoms - „Windows Phone“, „Android“ ir „iPhone“ - pritaikyta nemokama programėlė „Orai“ šiandien atsisiųsta jau daugiau nei 23 tūkst. kartų ir užima trečiąją vietą „Windows Phone“ Lietuvos regiono programėlių parduotuvėjė. Kiekvieną dieną lietuviai šioje programėlėje orus pasitikslina vidutiniškai apie 11 tūkts. Kartų, rašoma pranešime spaudai.

„Kai sugalvojome išmaniųjų telefonų savininkams pasiūlyti pirmąją lietuvišką orų prognozę, tikrai nesitikėjome, kad tiek daug žmonių susidomės mūsų kūriniu. Tačiau ant laurų mes tikrai nemiegame ir jau dabar pažadame, kad orus telefone netrukus bus galima sužinoti dar tiksliau, o akyliausi galės matyti ir temperatūros pokyčių grafikus. „Android“ versija netrukus turės labai laukiamus ekrano papildinius „widget“, o „Windows Phone“ vartotojai sulauks gyvų ekrano piktogramų „live titles“, - pasakoja suburti profesionalią komandą ir sukurti šį tą naudingo sumanęs programuotojas Maksimas Golivkinas.

Prie M. Golivkino nė nedvejodami prisijungė ir kiti savo srities asai - Alius Petraška, Vincentas Vienožinskis, Gytis Ramanauskas, Eugenijus Radlinskas ir Saulius Kirklys. Vaikinų idėja ir triūsas netrukus buvo įvertinti - lietuviški „Orai“ renginio „App Camp 2012“ metų buvo tituluota kaip geriausia programėlė „Windows Phone“ platformai.

Negana to, šviesia lietuvių ateitimi patikėjo ir vieno didžiausių jau minėtos platformos reklamos apsikeitimo tinklo „AdDuplex“ įkūrėjas Alanas Mendelevičius, konsultuojantis profesionalų komandą ir neskaičiuojantis nei savo laiko, nei jėgų.

„Jei norite, vadinkite mus orų berniukais! Mes visai ne prieš - juk sukūrėme tai, ko Lietuva dar neturėjo“, - sako vaikinų šešeriukė ir kviečia orus nuo šiol stebėti tik išmaniai.

Programėlę „Orai“ nemokamai galite atsisiųsti iš „Google Play“, „Apple AppStore“ ir „Windows Phone Marketplace“ parduotuvių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)