Ketvirtąjį 2012 m. ketvirtį buvo parduota 89,8 mln. asmeninių kompiuterių, arba 6,4 proc. mažiau nei per tą patį laikotarpį prieš metus.

Silpni rodikliai aiškinami tuo, kad nauja operacinė sistema „Microsoft Windows 8“ pasirodė nepakankamai patraukli vartotojams. Daugelis jų mieliau rinkosi planšetinius kompiuterius ir išmaniuosius telefonus.

Anksčiau naujos „Microsoft“ operacinės sistemos skatindavo kompiuterių pardavimus, tačiau „Windows 8“ tapo revoliucingiausiu produktu šioje sferoje per 20 metų, ir tai išgąsdino daugelį pirkėjų, nepripratusių prie tokių naujovių.

Nesėkmingas ketvirtasis ketvirtis buvo tokioms kompiuterių gamintojoms kaip „Hewlett Packard“, „Dell“ ir „Lenovo“. Tuo tarpu naujieji metai žada joms būti sėkmingesni po to, kai „Windows 8“ įsitvirtins rinkoje.

2012 metais buvo parduota 352 mln. asmeninių kompiuterių - 3,2 proc. mažiau nei 2011 metais. 2013 metais, IDC prognozėmis, kompiuterių bus parduota 2,8 proc. daugiau.

Tačiau kai kurie analitikai pastebi, kad pastaruoju metu žmonės nejaučia poreikio keisti savo kompiuterį į greitesnį ir tobulesnį. Dabar žmogus vidutiniškai keičia kompiuterį kas 10 metų, o ne kas penkeri, kaip anksčiau. Besivystančiose rinkose prioritetiniu pirkiniu tarp vartotojų tapo išmanusis telefonas, o ne asmeninis kompiuteris.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)