Abi bendrovės išplatino pranešimus spaudai, kuriuose giriasi parodoje "Consumer Electronics Show" (CES 2013) pristačiusios „pirmą pasaulyje OLED televizorių išlenktu ekranu“. Tiesa, panašu, kad „Samsung“ savo ekraną pristatė tik kaip koncepciją, mat jam nesuteiktas net įprastinis produkto kodas – tai tiesiog „Curved OLED TV“. Tuo tarpu LG savo produktą pavadino EA9800 ir aprašė kai kurias technologijas, panaudotas naujame įrenginyje.

"Samsung" OLED televizorius lenktu ekranu
Visų pirma, LG televizoriuje bus naudojama ta pati WRGB technologija, kaip ir kituose šiemet pristatytuose OLED gaminiuose – tai reiškia, kad be trijų tradicinių spalvų – raudonos, žalios ir mėlynos – diodų taip pat bus naudojamas ir baltas, todėl šie televizoriai tiksliau ir ryškiau atkurs spalvas.

Nepaisant to, kad televizorius bus lenktas ir dėl to pasitraukus į šoną stebėjimo kampas didės labiau nei standartinių plokščių televizorių atveju, LG žada, kad speciali technologija „Color Refiner“ užtikrins spalvų tolygumą, todėl vaizdas bus toks pats žiūrint bet kuriuo kampu. O „High Dynamic Range“ algoritmas pagerins vaizdo kontrastingumą.

Savaime suprantama, OLED televizoriai bus plonesni už bet kokius iki šiol matytus televizorius, nes jiems nereikalingas foninis pašvietimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)