„Panasonic“ pristatė net devynis naujus fotoaparatus

Japonijos bendrovė parodoje Las Vegase pristatė net devynis naujus fotoaparatų modelius – pirmieji yra kompaktiški „Lumix“ serijos TZ35 ir TZ40 aparatai, gebantys fiksuoti vaizdą net 18,1 MP raiška, turintys 20 kartų optinio priartinimo galimybę, filmuojantys „Full HD“ (50p) raiška. TZ40 nuo TZ35 skiriasi tuo, kad pirmajame yra WiFi bei NFC ryšio galimybės.

Nuotykių ieškotojams, nuolat atsiduriantiems elektronikai ne per daugiausiai palankioje aplinkoje, „Panasonic“ siūlo aplinkos poveikiui atsparų „Lumix FT5“ modelį su 16,1 MP raiškos jutikliu. Fotoaparatui nebaisus nei šaltis (puikiai veikia iki -10 ºC temperatūros), nei vanduo (su juo galima nerti iki 12 metrų gylio), nei kritimas (žadama, kad nesuges net numetus iš 2 metrų aukščio). Be to, fotoaparatas vaizdus taip pat gali perduoti WiFi bei NFC ryšiu. O labiau riboto biudžeto keliautojams siūlomas panašus, bet paprastesnis „Lumix FT25“ modelis.

Ypatingoms situacijoms kuomet svarbu labai priartinti vaizdą, „Panasonic“ siūlo „ultrazoom“ tipo „Lumix LZ30“ aparatą, galintį vaizdą priartinti net 35 kartus ir suteikiantį daugiau kūrybinių galimybių. Fotoaparate yra plataus kampo 25 mm lęšiai, vaizdai fiksuojami 16,1 MP raiška.

Kiti paprastesni nauji „Panasonic“ fotoaparatai iš „Lumix“ serijos buvo pavadinti XS1, FS50 ir F5, SZ9 ir SZ3. Visų jų jutikliai yra 16,1 MP raiškos.

„Samsung“ neatsilieka

Pietų Korėjos milžinai „Samsung“, pagrindinį dėmesį parodoje CES skyrusi televizoriams, neužmiršo ir fotoaparatų – jų buvo pristatyta bent septynetas, iš kurių labiausiai išsiskiria NX300 fotoaparato ir NX 45 mm f/1,8 2D/3D objektyvas – pirmasis objektyvas, suteikiantis galimybę „buitiniu“ fotoaparatu fotografuoti bei filmuoti trimačius vaizdus. Be to, aparate pagerintas automatinis fokusavimas, fotografuojant serijomis galima užfiksuoti iki 8,6 kadrų per sekundę.

Kiti, paprastesni „Samsung“ kompaktiniai fotoaparatai yra pažymėti WB250F/WB200F, WB800F, WB30F, DV150F ir ST150F.


„Sony“ atnaujinta linija

Anksčiau daugeliui vartotojų su aukščiausios kokybės technika besisiejusi technologijų bendrovė „Sony“ taip pat pristatė atnaujintas fotoaparatų „Cyber-shot“ liniją.

WX200 aparatas išsiskiria ne tik plonu korpusu, bet ir unikaliu „Exmor R CMOS“ 18,2 MP raiškos jutikliu. Be to, aparate yra gerokai patobulinta optinio stabilizavimo sistema – tai suteikia galimybę kokybiškiau fotografuoti mažo apšvietimo aplinkose. Turbūt nestebina tai, kad fotoaparate yra WiFi ryšio modulis, kuris naudojamas ne tik nuotraukų persiuntimui į išmaniuosius įrenginius, bet ir aparato valdymui naudojantis išmaniuoju – tokiu būdu, tarkim, patogiau fotografuoti autoportretus, nereikės prašyti praeivių nufotografuoti prie kokių nors įdomesnių objektų.

„Sony“ atnaujino ir „ultrazoom“ klasės fotoaparatą - „Cyber-shot H200“ gali priartinti vaizdą 26 kartus. „Cyber-shot W730“ pagrindinė savybė – lengvumas ir kompaktiškumas, o „Cyber-shot W730“ skirtas pradedantiems atrasti fotografijos pasaulį.

Pristatytas ir atnaujintas fotoaparatas nenuoramoms – TF1 galima be baimės skandinti (iki 10 metrų gylio), jam nebaisus sniegas, dulkės, smėlis, aparatą be baimės galima ir šaldyti, o vėliau – sėkmingai fotografuoti.


„Fujifilm“ siūlo naujoves reiklesniems

Nors bendrovė „Fujifilm“ parodoje CES 2013 pristatė tik du naujus fotoaparatus – X20 ir X100S – šios dvi naujovės yra turbūt labiausiai traukiančios akį iš visų naujųjų aparatų. Bent jau tuo, kad yra puikaus klasikinio dizaino – su tokiu aparatu bet kuris fotografuotojas gali pasijusti hipsteriu ir patraukti aplinkinių dėmesį.

Žinoma, aplinkinių žmonių dėmesys atslūgs, kai jie supras, kad fotografuojate ne juostiniu „Smena“ arba „Leica“ aparatu, bet jie vis dar pavydžiai žvalgysis.

X20 modeliu keičiamas ankstesnis ekspertų puikiai įvertintas X10 fotoaparatas. Iš senojo (jei jį taip galima vadinti) aparato X20 paveldės didelio tikslumo objektyvą ir puikų dizainą, kuris buvo šiek tiek patobulintas. Daugiausiai dėmesio „Fujifilm“ inžinieriai skyrė veikimo savybių gerinimui – aparate yra naujas, pažangesnis optinis vaizdo ieškiklis, „X-Trans CMOS II“ jutiklis, naujas EXR procesorius. Gamintojai žada, kad naujo jutiklio ir procesoriaus tandemas turėtų 20 proc. padidinti nuotraukų raišką ir net 30 proc. sumažinti triukšmus.

Gerokai prabangesnis ir brangesnis X100S yra dvejų metų sulaukusio fotoaparato X100 atnaujinta versija su patobulinta technine įranga: jau minėtais „X-Trans CMOS II“ jutikliu ir EXR procesoriumi, aukštesnės raiškos hibridiniu vaizdo ieškikliu. Jutiklis gali fiksuoti vaizdus 16,3 MP raiška.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)