Šiuo metu OLED televizorių galima įsigyti tik Pietų Korėjoje, tačiau per kelias artimiausias savaites prekyba išsiplės ir į kitas šalis. Pagal kiekvieną rinką bus nustatoma ir atitinkama televizorių kaina. Pietų Korėjoje ji siekia 10 tūkst. JAV dolerių, jais prekiauja per 1400 parduotuvių.

„Televizorių rinkoje buvo keletas kertinių lūžių, pavyzdžiui, prieš 60 m. buvo pristatytas pirmasis spalvotas ar prieš 15 m. pirmasis didelės raiškos televizorius. Naujausias lūžis yra OLED technologija, kuri neturi konkurentų dėl atkuriamo vaizdo kokybės, ekologiškumo, netgi televizoriaus storio. Iki šiol OLED televizorius matėme tik parodų stenduose, tačiau prasidėjus prekybai namų vartotojų rinkoje jie pradės plisti vis sparčiau. Tyrimus atliekančios kompanijos „DisplaySearch“ teigimu, iki 2016 m. OLED televizorių rinka išaugs iki 7,2 mln. vienetų“, – sakė Havis Kwon, „LG Electronics Home Entertainment Company“ prezidentas ir generalinis direktorius.

Vos 4 mm storio ir 10 kg sveriantys LG OLED (organinių šviesos diodų) televizoriai turi „4 Color Pixel“ technologiją. Joje naudojamas keturių spalvų – baltos, raudonos, žalios, mėlynos – organinių šviesos diodų derinys WRGB, kuris padeda tiksliau ir ryškiau atkurti spalvas. Vaizdo kokybę papildo technologija „Color Refiner“, kuri užtikrina spalvų nuoseklumą ekrane, todėl atspalviai ir tonai nesikeičia žiūrint televizorių bet kuriuo kampu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)