Švedijos televizijos SVT aktualijų laida „Uppdrag Granskning“ trečiadienį pranešė, kad vykdomas tyrimas dėl dviejų „TeliaSonera“ vadovų – manoma, kad jie sumokėjo uzbekistano prezidento islamo Karimovo dukteriai Gulnarai Karimovai už galimybę įeiti į šios centrinės Azijos valstybės rinką.

„Galiu patvirtinti, kad mano klientas yra įtariamas nusikaltimu“, - televizijai SVT sakė advokatas Hansas Strandbergas, pridūręs, kad jo klientas kaltės nepripažįsta.

„TeliaSonera“ taip pat neigė, kad jos aukšto lygio vadovai užsiėmė kokia nors nelegalia veikla.

Nuo rugsėjo, kuomet žiniasklaidą pasiekė pirmosios žinios apie „TeliaSonera“ galimai korumpuotą verslą Uzbekistane, telekomunikacijų bendrovė buvo stebima tarsi mikroskopu, tačiau visus kaltinimus visuomet neigė.

„TeliaSonera“ nieko nepapirkinėjo. „TeliaSonera“ nedalyvavo jokiose pinigų plovimo operacijose“, - tuomet sakė įmonių grupės generalinis direktorius Larsas Nybergas.

Bet prokuroras Berndtas Bergeris teismui praėjusį penktadienį nurodė, kad tai nėra tiesa.

„Tai [papirkimas] buvo iš dalies planuojama Švedijoje, sprendimai buvo priimti Švedijoje, pinigai buvo sumokėti iš „TeliaSonera“ sąskaitų Švedijoje“, - teismui tvirtino prokuroras.

„Esama stipraus pagrindo įtarti kyšininkavimu. Ataskaita yra aiški, bet kol kas byla tik pradedama nagrinėti. Tai truks ilgai“, - sakė prokuroras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)