Nuo dainos klipo patalpinimo svetainėje, „Gangnam Style“ buvo peržiūrėta 824 mln. kartų (lapkričio 26 d. 11 val. ryto duomenimis – šis skaičius nepaliaujamai auga milžinišku greičiu).

Vaizdo įraše pasišaipoma iš Pietų Korėjos sostinės Seulo judraus Gangnamo rajono vartotojiškumo.

Klipe matoma, kaip apvalaino kūno sudėjimo Psy šoka taip, tarsi jotų ant žirgo laikydamasis už vadžių ar sukdamas lasą – toks šokio žingsnelis sukėlė iš tiesų pasaulinio masto šokio maniją.

Vaizdo įraše matoma, kaip 34 metų dainininkas, pasidabinęs rožinėmis trumpikėmis, saulėkaitoje ilsisi sulankstomoje kėdėje arba domisi panelėmis, dėvinčiomis aptemptus šortus.

Psy šokį kopijuoja visi, kas netingi - „YouTube“ galima rasti įrašų, kaip šoka bemaž visi Filipinų kalėjimo kaliniai, garsus kinų menininkas Ai Weiwei, JT generalinis sekretorius Ban Ki-moonas. Šokio buvo išmokytas net kinų robotas, sugebėjęs pakerėti robotų konkurso žiuri.


Populiarias „Gangnam Style“ parodijas atliko ir Etono koledžo mokiniai, daina buvo atlikta ir iš „Star Trek“ serialo žinoma klingonų kalba.

„Gangnam Style“ dainos klipas, šiemet nuskynęs ir MTV muzikos apdovanojimo laurus – įvertintas kaip geriausias dainos klipas – yra 28 valstybėse populiariausias „Youtube“ įrašas.

Daina įrašyta net į Guinnesso rekordų knygą – tai yra visų laikų daugiausiai „laikinama“ daina, lankytojai aukštyn iškeltą nykštį paspaudė daugiau nei 5,4 mln. kartų.

Iki „Gangnam Style“ fenomenalaus išpopuliarėjimo žiūrimiausias „Youtube“ vaizdo įrašas buvo Justino Bieberio daina „Baby“ (805 mln. peržiūrų). Beje, J. Bieberio vadybininkas Scooteris Braunas buvo pirmasis amerikietis, savo „Twitter“ paskyroje pateikęs nuorodą į „Gangnam Style“ klipą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)