Organizuotas renginys yra viena iš „Silicon Valley Comes to the Baltics“ verslumo konferencijos dalių, tad dalyviai galėjo visą savaitgalį bendrauti ne tik su Lietuvos verslo ekspertais, bet ir su svečiais iš Silicio slėnio ir kitų užsienio šalių, rašoma pranešime spaudai.

Renginio esmė – sugebėti per trumpą laiką realizuoti savo idėją. Penktadienio vakarą atvykusios komandos turėjo supažindinti komisiją su savo planais, o savaitgalio metu sukurti naują produktą bei verslo planą ir rinkodaros strategiją, kuri padėtų naujovę pristatyti rinkai.

Pirmąją vietą laimėjo „Tag of Joy” komanda su išmaniesiems įrenginiams skirtu papildytosios realybės žaidimu „Monster Buster“. Žaidimo veiksmas vyksta visame pasaulyje, žaidėjai turės ieškoti specialių vietų ir jose paslėptų žymeklių, ant kurių gyvena įvairūs monstrai. Taip pat žaidėjas turės savo monstriuką-augintinį ir suradęs besislepiančius mieste monstrus-priešininkus galės su jais kovoti taip keldamas savo monstriuko lygį. Anot kūrėjų, pagrindiniai žaidimo tikslai – praplėsti žmonių akiratį, parodyti jiems naujas vietas bei skatinti virtualų žmonių bendravimą. Šios idėjos autoriai broliai Žilvinas ir Šarūnas Ledai, Modestas Rimkus ir Julius Liubertas.

Laimėta pirmoji vieta jaunai „Tag of Joy” komandai suteikė galimybę varžytis pasauliniuose rinkimuose„Global Startup Battle“, kuriuose yra balsuojama už pačius geriausius pradedančiuosius verslus iš viso pasaulio taip pat 5000 dolerių vertės „Unity 3D” licencija bei kelialapis į didžiausią verslininkystės konferenciją Skandinavijoje „Slush“.

„Labai džiaugiamės laimėję „Startup Weekend Lithuania“. Be galo nuoširdžiai dirbome viso renginio metu, todėl džiugu būti įvertintiems. Nuostabu, kad mūsų idėja ir rezultatas patiko žmonėms, todėl vystysime žaidimą toliau ir tikėsimės gerų rezultatų „Global Startup Battle“ konkurse. Taip pat viliamės, kad žaidimas taps populiariu visame pasaulyje ir suteiks žmonėms galimybę paįvairinti savo laisvalaikį“, – pasiekimais konkurse džiaugėsi vienas iš „Tag of Joy” įkūrėjų Šarūnas Ledas.

Pasak kito komandos nario Žilvino Ledo, didžiausias galvos skausmas dabar – pasaulinė projekto atranka. „Global Startup Battle“ rinkimuose dabar vyksta viešas balsavimas, kuriame projektus palaikyti gali bet kas. Iš visų projektų bus atrinkta 15, surinkusių daugiausia balsų, o tuomet jie pateks į komisijos rankas. Tad labai norėčiau, kad mūsų tautiečiai prisidėtų prie žaidimo populiarinimo ir mus palaikytų „Facebook“ tinkle. Reikės paspausti puslapiui „Like“, tada mygtuką „Vote“ ir galiausiai patvirtinti balsą, paspaudžiant „Go to app“, – žmonių supratingumo tikėjosi Žilvinas Ledas.

Antrosios vietos laimėtojais tapo Martynas Kairys, Kęstutis Jorudas, Kęstutis Mačiulaitis ir Šarūnas Savickas, kurie sukūrė aplikaciją, galinčią padėti žmonėms atsikratyti priklausomybių ar žalingų įpročių. „Windows Phone“ mobilioji aplikacija „Unhook”, apdovanota „Microsoft Lietuva” įsteigtu 1000 eurų piniginiu prizu.

Trečiąją vietą ir Kauno technologijos universiteto paskirtą tūkstančio eurų prizą pelnė italo Claudio Santori ir Manto Lukoševičiaus, Jurgio Praglauskio, Viliaus Kraujučio, Tomo Petrikaičio, Alexander Pazhin bei Krystian Koronowski komandos darbas „Bliu Bliu“, kuris siūlo būdą smagiau mokytis užsienio kalbos.

Kiti dalyviai buvo apdovanoti specialiais rėmėjų įsteigtais prizais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)