„Negalime įvykdyti „Apple“ užsakymų. Įvertinant milžinišką paklausą, mūsų produkcijos kiekis yra nepakankamas“, - trečiadienį sakė „Foxconn“ tarybos pirmininkas Terry Gou. Jis pridūrė, kad „iPhone 5“ išmaniųjų telefonų, kurių vien per debiutinį savaitgalį parduota penki milijonai, gamyba yra sudėtingesnė, bet neatskleidė kas konkrečiai kelia sunkumų. T. Gou nekomentavo ir to, ar „Foxconn“ dalį užsakymų perkelti kokioms nors kitoms bendrovėms.

„iPhone“ yra itin svarbus milžiniško „Apple“ pelno generatorius – antras pagal svarbą šios bendrovės produktas yra „iPad“ planšetiniai kompiuteriai.

„Foxconn“ gamyklose taip pat gaminami produktai, kuriuos užsako „Nokia“, „Intel“, „Sony“ ir daugelis kitų.

„Apple“ finansų direktorius Peteris Oppenheimeris spalio 25 dieną sakė, kad „iPhone 5“ paklausa vis dar didesnė už pasiūlą, bet atotrūkis mažėja.

Praėjusį mėnesį prakąsto obuolio bendrovė paskelbė apie sparčiai augantį ketvirčio pelną – lyginant su tuo pačiu laikotarpiu jis paaugo 26 procentais iki 8,2 milijardų JAV dolerių, bet akcijų vertė pastarosiomis savaitėmis vis vien krito, mat kilo akcininkų susirūpinimas, kad bendrovė artimiausiu metu nesugebės patenkinti paklausos ir neatlaikys stiprėjančios konkurencijos.

„Grand Cathay Securities“ analitikas Marsas Hsu sakė, kad pagrindinis „Apple“ rūpestis šiuo metu yra produktų inovacijos, mat naujausi „iPad“ ir „iPad Mini“ modeliai nuo konkurentų pasiūlymų nelabai tesiskiria. Be to, nuo „iPhone 5“ pristatymo į „Apple“ pusę skrieja vis daugiau kritikos strėlių. Bendrovės generalinis direktorius buvo priverstas atsiprašyti klientų už neišbaigtą žemėlapių paslaugą ir, matyt, širdžiai plūstant krauju netgi pasiūlė klientams nesikamuoti bei, kol „Apple“ savo žemėlapius tobulins, naudotis analogiškomis konkurentų paslaugomis, kurios nėra tokios nekokybiškos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)