„Tarptautinės mobiliųjų programėlių dirbtuvės yra unikali iniciatyva, suburianti kūrybingiausius jaunus Lietuvos žmones ir pritraukianti lietuviškas aplikacijų idėjas. Trijų dienų komandinis darbas ir pažintis su pasaulinio lygio mentoriais jaunuosius mūsų aplikacijų kūrėjus įkvepia sukurti novatoriškus sprendimus, tarp kurių jau turime ir pelniusių tarptautinį pripažinimą. Aktualumas, naudingumas pasauliniu mastu – štai tikslas, kurio linkiu siekti šių metų „AppCamp“ dalyviams“, – sakė „Omnitel“ prezidentas Antanas Zabulis.

Įgyvendinti savo sumanymus dalyviams šiemet padės apie 60 Lietuvos ir užsienio šalių mentorių, tarp kurių – iš JAV atvykstantis „ING Direct“ mobilios bankininkystes vadovas Kjellis Hegstadas bei geriausiai įvertintos Windows Phone ir Windows 8 programėlės „Coctail Flow“ kūrėjas Gergely Oroszas, rašoma pranešime spaudai.

„Pastebime naują tendenciją – šiemet kur kas daugiau kūrėjų pareiškė norą kurti programėles, kurios padės spręsti tam tikras socialines problemas. Pamažu atsiranda suvokimas, kad mobiliosios aplikacijos gali ne tik palengvinti tam tikrų kasdienių užduočių atlikimą, bet ir būti naudingos visuomeniniais tikslais“, – pasakojo UAB „AppCamp“ generalinis direktorius Tomas Martūnas.

Į komandas susibūrę programuotojai, kūrėjai, rinkodaros specialistai, dizaineriai ir idėjų turintys entuziastai šių metų renginyje planuoja sukurti programėles, kurios padės rinkti lėšas įvairioms sveikatos apsaugos asociacijoms bei tėvų ir vaikų bendravimo skatinimui. Tarp jau pristatytų idėjų – planai sukurti ir konkrečias problemas padėsiančias spręsti programėles, tokias kaip teismo posėdžių ar norimų bylų sekimas, masažo gidas, programėlė, leisianti kovoti su automobilių parkavimo taisyklių pažeidėjais.

Geriausių programėlių autoriams atiteks piniginis prizas, taip pat „Samsung“, „Omnitel“ ir „Microsoft“ įsteigti prizai. Trys geriausios komandos turės šansą pristatyti savo idėjas Vilniuje vyksiančio tarptautinio renginio „Silicon Valley Comes to Baltics“ metu. 

„Sėkmingų pavyzdžių, kai idėja yra ne tik gerai išvystoma, bet ir sulaukia didelių kompanijų investicijų – nemažai, – sakė „Samsung“ vadovas Lietuvoje Simonas Skupas. – Mobiliosios aplikacijos – puiki galimybė kūrybiškiems, aktyviems žmonėms savo idėjas paskelbti Lietuvai ir visam pasauliui“.

Renginyje gali dalyvauti visi, kas turi idėjų ar sugebėjimų jas paversti veikiančiomis, naudingomis ir populiariomis programėlėmis. Autoriai galės kurti bet kurioms didžiosioms operacinėms sistemoms „Android“, „Windows Phone“, „iOS“ ir kitoms platformoms tinkančias programėles.

Registruotis į tarptautinių programėlių dirbtuves programuotojai, dizaineriai, vadybininkai kviečiami iki lapkričio 8 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)