Tiesa, „Apple“ vis dar yra akivaizdūs rinkos lyderiai, o pasauliniai jų pardavimai, lyginant su pernykščiais skaičiais, tik padidėjo, skelbiama pirmadienį išplatintame IDC rinkos tyrime. Trečią metų ketvirtį „Apple“ nepristatė naujų planšetinių kompiuterių, be to, laukiant mažesnio „iPad“ pasirodymo, vartotojai galėjo atidėti naujo įrenginio įsigijimą.

Bet per šventinę pirkimo karštinę „Apple“ gali susigrąžinti prarastas pozicijas, mat visai neseniai pristatė du naujus „iPad“ įrenginius, taip pat - „iPad Mini“. Pirmadienį „Apple“ paskelbė, kad per debiutinį naujųjų planšečių prekybos savaitgalį parduoti 3 milijonai visų rūšių „iPad“ - dukart daugiau, nei per trečios kartos „iPad“ debiuto savaitgalį kovo mėnesį, kuomet buvo gerokai sumažinta „iPad 2“ kaina.

Bet ateinančiomis savaitėmis „Apple“ neišvengs konkurencijos iš naujų „Amazon“, „Google“ ir kitų gamintojų produktų pusės.

Per laikotarpį nuo liepos iki rugsėjo „Apple“ į mažmeninės prekybos taškus pristatė 14 mln. įrenginių – 26 proc. daugiau lyginant su 11 mln. įrenginių per tą patį laikotarpį pernai. 2011 metų trečią ketvirtį jų rinkos dalis buvo pasmukusi iki 60 procentų, kai tuo tarpu visa planšetinių kompiuterių rinka paaugo 50 procentų iki 28 mln. įrenginių.

„Samsung“ rinkos dalį užsiaugino nuo maždaug 7 procentų pernai iki 18 procentų šiemet, o absoliutus „Samsung“ parduotų planšetinių kompiuterių kiekis padidėjo net keturgubai iki 5,1 mln. vienetų. Tą ketvirtį prekyboje pasirodė „Galaxy Note 10.1“ planšetinis kompiuteris, leidžiantis valdymui naudoti specialų rašiklį.

Didžiausia pasaulyje interneto parduotuvė „Amazon“ su 9 procentais rinkos pyrago dalies užkopė į trečią vietą. Naują įrenginį Jeffaz Bezosas visuomenei parodė tik pačioje ketvirčio pabaigoje, o 2011 metų trečią ketvirtį jie apskritai neturėjo ką pasiūlyti ketinantiems pirkti planšetinį kompiuterį, mat pirmasis „Kindle Fire“ buvo pristatytas tik lapkritį, po ketvirčio pabaigos. Stebina tai, kad 9 procentus pasaulinės rinkos „Amazon“ sugebėjo užkariauti nepaisant to, kad jų planšetiniai kompiuteriai trečią ketvirtį buvo pardavinėjami tik klientams iš JAV.

Ketvirti planšetinių kompiuterių gamintojų rikiuotėje liko „AsusTek Computer“, tandeme su „Google“ gaminantys „Nexus 7“ kompiuterius – jų rinkos dalis per metus užaugo tris kartus iki 2,4 mln. vienetų. Jų rinkos dalis nuo 3,8 proc. praėjusiais metais ūgtelėjo iki 8,6 proc. šiemet.

„Konkurentai pradeda spausti rinkos lyderius „Apple“, sakė IDS mobiliųjų įrenginių programos vadovas Ryanas Reithas.

„Amazon“ ir „Google“ šį mėnesį pradės prekybą didesnėmis savo planšetinių kompiuterių versijomis. „Kindle Fire“ ir „Nexus 7“ ekranai yra 7 colių įstrižainės. „Nexus 10“ įrenginys bus su 10,1 colių įstrižainės ekranu, o didesnysis „Amazon“ produktas – su 8,9 colių ekranu. Palyginimui, įprastinio dydžio „iPad“ ekranas yra su 9,7 colių įstrižaine. Didesniąją „Nexus“ planšetė gamina „Samsung“, o „AsusTek“ ir toliau tęs „Nexus 7“ gamybą.

Praėjusio mėnesio pačioje pabaigoje atsirado galimybė įsigyti ir planšetes su „Microsoft Windows 8“ - gaminius su naująja sistema siūlys daugybė įvairių gamintojų, taip pat – patys „Microsoft“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)