Manoma, kad tai yra susiję su per visą pasaulį nuskambėjusiu žemėlapių programinės įrangos fiasko ir prastesniais nei tikėtasi ketvirčio finansiniais rezultatais.

„iOS“ sistemą kuriančio skyriaus vadovas Scottas Forstallas „Apple“ paliks kitais metais. O iki tol jis bus bendrovės generalinio direktoriaus Timo Cooko patarėju.

Mažmeninės prekybos vadovas Johnas Browettas (anksčiau vadovavęs „Dixons“ elektronikos ir buitinės technikos parduotuvių tinklui) taip pat ieškos naujo darbo, nors vos spėjo apšilti kojas bendrovėje „Apple“ - jis čia dirbo tik 6 mėnesius.

„Apple“ tvirtina, kad tokiais sprendimais siekiama suaktyvinti bendradarbiavimą tarp techninės, programinės įrangos ir paslaugų verslo atšakų.

Bėdos su žemėlapiais

„Apple“ susilaukė tikros kritikos lavinos dėl naujos žemėlapių programinės įrangos, kuria vartotojai galėjo pradėti naudotis praėjusį mėnesį – žemėlapyje yra daugybė netikslumų, miestai ir miesteliai vaizduojami ne ten, kur jie iš tiesų yra.

Dėl tokio įrangos netobulumo T. Cookas netgi buvo priverstas publikuoti viešą atsiprašymą vartotojams. O kritikai nedelsiant pareikalavo S. Forstallo galvos – mat jis buvo vadovas, atsakingas už „Apple“ žemėlapių programos vystymą.

S. Forstallas su „Apple“ dirba nuo 1997 metų, kai šie technologijų gigantai, išgyvenę ne pačius geriausius laikus, įsigijo naują S. Jobso bendrovę „Next“. S. Forstallas yra vienas iš pagrindinių „Mac OS X“ architektų.

Tuo tarpu J. Browettas darbo „Apple“ šių metų balandį ėmėsi po to, kai pasitraukė iš „Dixons“ prekybos tinklo vadovo posto. Jo pastangos sumažinti darbuotojų kiekį „Apple“ parduotuvėse susilaukė nemalonaus atgarsio spaudoje, todėl plano atsisakyta.

Jau ieškoma kas galėtų pakeisti J. Browettą, o kol kas parduotuvės veiklos ataskaitas siunčia tiesiiai T. Cookui.

„Apple“ oficialios ir konkrečios permainų priežasties nepateikia.

Praėjusią savaitę ši JAV bendrovė paskelbė, kad jų ketvirčio pelnas auga kaip ant mielių ir pasiekė 8,2 mlrd. JAV dolerių, tačiau uždarbis buvo mažesnis, nei prognozavo finansų analitikai, mat per tą laiką sugebėta parduoti „tik“ 14 mln. „iPad“ planšetinių kompiuterių – tai buvo mažiau nei planuota.

J. Browettas buvo vertinamas kaip vienas iš svarbiausių T. Cooko pasamdytų darbuotojų. O faktas, kad jis darbo neteko taip greitai, gali būti vertinamas kaip generalinio direktoriaus negailestingas, bet galbūt efektyvus ėjimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)