„Forumswindows8“, besiskelbiantis esąs didžiausiu „Windows 8“ pagalbos forumu, pranešė apie neseniai atliktą 50 000 žmonių, jau naudojančių „Windows 8“, apklausą – 53 proc. apklaustųjų „Windows 7“ nurodė kaip mėgiamiausią operacinę sistemą.

Antroje vietoje pagal populiarumą su 25 proc. balsų atsidūrė „Windows 8“, trečioje pozicijoje - „Windows XP“ (20 proc. balsų).

Naujoji „Windows 8“ vartotojo sąsaja – anksčiau vadinta „Metro“, o dabar „Modern“ - yra viena iš labiausiai vartotojams nepatinkančių operacinės sistemos savybių. Tik 22 proc. visų apklaustųjų nurodė, kad jiems patinka „Windows 8“ lietimui jautrūs stačiakampiai.

„Windows Store“ įvertinimas taip pat buvo ne itin geras – ši naujovė patiko tik 23 proc. sistemą jau išbandžiusių žmonių.

Bet už tai labai neprastai įvertintos esminės „Windows 8“ savybės: 56 proc. vartotojų nurodė, kad jiems patinka itin greitas naujosios sistemos užsikrovimas ir išsijungimas, 50 proc. džiaugėsi lengvu sistemos įdiegimu, o 35 proc. vartotojų giria naująją naršyklę „Internet Explorer 10“.

Vartotojų manymu, dalykai, kuriuos „Microsoft“ naujojoje sistemoje turėtų tobulinti labiausiai, yra kainodara (taip mano 35 proc. apklaustųjų). Reikalavimai techninei įrangai ir „suderinamumas“ (apklausoje nepatikslinta – greičiausiai galvoje turimas suderinamumas su jau sukurtomis programomis) taip pat turėtų būti tobulinami – taip mano 26 ir 25 proc. (atitinkamai) apklausos dalyvių.

Nors kol kas galutinių operacinės sistemos kainų „Microsoft“ neskelbia, bet atnaujinimas į „Windows 8 Pro“, skirtas esamiems „Windows 7“, „Windows XP“ ir „Windows Vista“ vartotojams, kainuos 40 JAV dolerių (apie 107 litus) perkant internetu arba 70 dolerių (apie 187 litus) perkant fizinėje parduotuvėje. Tuo tarpu įsigijusieji kompiuterius su „Windows 7“ sistema nuo 2012 birželio iki 2013 metų sausio, sistemą galės atsinaujinti už „akcijinę“ 15 dolerių (40 litų) kainą. Oficiali naujosios sistemos išleidimo data – spalio 26.

Esama pranešimų, kad pasibaigus prekybos pradžios akcijoms įprastinė atnaujinimo į „Windows 8 Pro“ kaina bus 199 JAV doleriai (533 litai) – lygiai, kaip dabartinė „Windows 7 Professional“ kaina.

Prognozuojama, kad stipriausias „Microsoft“ koziris prasidėjus „Windows 8“ prekybai bus „Surface“ hibridinis planšetinis kompiuteris – apklausa parodė, kad norinčių juos įsigyti yra daugiau, nei ketinančių pirkti „iPad“ ar „Android“ planšetes: 35 proc. apklausos dalyvių pareiškė, kad pirktų birželį pristatytą „Surface“. Palyginimui, 33 proc. nurodė, kad pirktų kompiuterį su „Android“, o dar 26 proc. sako, kad pirktų „iPad“ (tiesa, būtina atkreipti dėmesį, kad apklausos dalyviai yra entuziastai arba profesionalai, kuriems įdomu ar svarbu išbandyti naujus „Microsoft“ produktus).

Kita vertus, kalbant apie mobiliuosius telefonus ir jiems skirtas operacines sistemas, „Windows“ pozicija buvo silpnesnė: dauguma apklausos dalyvių – 42 proc. - nurodė, kad rinktųsi telefoną su „Android“ sistema. Antroje vietoje buvo „Windows Phone“ sistemos (29 proc.), trečioje - „iPhone“ (22 procentai).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)