„Freedom House“ įvertino interneto laisvę 47 valstybėse ir paskelbė, kad Estija užima pirmąją vietą, o JAV atsidūrė antroje vietoje. Valstybės buvo vertinamos pagal interneto prieinamumą, skelbiamos informacijos ribojimą ir interneto vartotojų teisių pažeidimus. Estijos interneto kultūra labai išvystyta. Ten per rinkimus galima balsuoti internetu, o interneto turinio apribojimai yra bene mažiausi pasaulyje. JAV atsidūrė antroje vietoje dėl lėtesnio interneto greičio ir mažesnio prieinamumo.

Ataskaitoje taip pat teigiama, kad per metus žodžio laisvės internetinėje žiniasklaidoje kontroliavimo būdai tapo įmantresni. Vyriausybės 19-oje valstybių priėmė internetą apribojančius įstatymus, o 14 valstybių vyriausybės pasekė Kinijos pavyzdžiu ir pasamdė komentatorių armijas, kad paveiktų viešas diskusijas internete.

„Freedom House“ ataskaitą parengė peržiūrėjusi laikotarpį nuo 2011 metų sausio iki 2012 metų gegužės. Tai jau trečia ataskaita apie interneto laisvę, kurioje remiamasi informacija, kurią pateikia tyrėjai, daugiausia dirbantys 47 tiriamose šalyse. Lietuvos tiriamųjų valstybių sąraše nebuvo.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)