Bendrovės kaltinamos, kad per šnipinėjimo elementus surinktą informaciją jos perduoda Kinijos vyriausybei.

Susirūpinimas dėl pernelyg glaudaus bendravimo su Kinijos vyriausybe ir kariuomene pakenkė abiejų bendrovių ketinimams vykdyti plėtrą JAV teritorijoje.

Šios bendrovės yra vienos stambiausių pasaulyje telekomunikacijų tinklų gamintojos.

„Huawei“ niekada nerizikavo ir nerizikuos pasauline komercine sėkme ar mūsų klientų tinklų saugumu dėl jokios trečiosios šalies – nesvarbu, vyriausybinės ar ne“, - per bylos klausymą prieš JAV teisėsaugininkus sakė „Huawei“ vyresnysis viceprezidentas Charlesas Dingas.

Vykdant Kinijos bendrovių veiklos skaidrumo tyrimą, JAV teisėsaugininkų komitete apklausti abiejų įmonių atstovai.

Komiteto pirmininkas Mike'as Rogersas sakė, kad kilo susirūpinimas dėl vaidmens, kuris bendrovėms priskiriamas įtariamo šnipinėjimo byloje.

„Teko girdėti pranešimų apie slaptus priėjimus (backdoors) arba nepaaiškinamus švyturio signalus, skleidžiamus iš įrangos, įsigytos iš šių bendrovių“, sakė M. Rogersas.

Švyturio signalų siuntimas (beaconing) - procesas, padedantis identifikuoti ir savaime šalinti tinklo įrangos gedimus.

ZTE atstovas Zhu Jinyunas taip apt atmetė amerikiečių kaltinimus teigdamas, kad jį bendrovės pagamintos įrangos veikime nėra nieko piktavališko.

„Tai ką jie vadina slaptais priėjimas, iš tiesų yra programavimo klaidos“, sakė Z. Jinyunas, pridūręs, kad tokios klaidos šiame veikos sektoriuje yra įprastas dalykas.

Bet, prispaustos JAV teisėsaugos, bendrovės sutiko pateikti joms dirbančių komunistų partijos komiteto narių sąrašus – anksčiau perduoti tokią informaciją buvo atsisakoma.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)