Taip pat parodoje pristatytas naujas „Galaxy Note“ modelis - „planšefonas“, kuris yra didesnis už daugumą telefonų, bet mažesnis nei dauguma planšetinių kompiuterių, rašo bbc.co.uk.

Tai yra pirmieji produktai, bendrovės pristatyti po to, kai JAV teisme buvo pralaimėta byla prieš „Apple“.

Teismas nurodė, kad korėjiečiai JAV bendrovei turės sumokėti daugiau nei 1 mlrd. dolerių kaip kompensaciją už kai kurių patentų teisių pažeidimą, tačiau manoma, kad „Samsung“ pateiks apeliaciją.

Daug naujovių

Vieni iš naujųjų „Samsung“ įrenginių – 10,1 colio ekrano įstrižainės planšetinis kompiuteris su ARM procesoriumi ir „Windows 8 RT“ versija.

Taip pat buvo pristatyti planšetinių kompiuterių su „Intel“ procesoriais modeliai – jie yra galingesni, juose veiks pilna operacinės sistemos versija. Šie įrenginiai, pavadinti „Slate“ ir „Ativ Smart“ kompiuteriais – priklausomai nuo jų pardavimo vietos – veikia kaip hibridiniai įrenginiai, kuriuose sujungtos planšetinių ir paprastų kompiuterių galimybės.

2011 metų „Slate“ kompiuterių modeliai atnaujinti iki panašaus formato, kaip „Asus Transformer“ hibridiniai produktai.

"Samsung Ativ S"
Be to, „Samsung“ pademonstravo „Ativ S“ - pirmąjį išmanųjį telefoną su išleidimui ruošiama „Windows Phone 8“ operacine sistema. Telefono ekrano įstrižainė yra 4,8 colio, taigi, tai bus vienas didžiausių išmaniųjų rinkoje.

„Android“ įrenginiams šioje parodoje „Samsung“ dėmesio skyrė kur kas mažiau: pristatytas tik „Galaxy Note 2“. Šis išmaniojo telefono ir planšetinio kompiuterio hibridas su 5,5 colių įstrižainės ekranu yra siauresnis ir aukštesnis už pirmtaką.

Šiame įrenginyje yra nauja „Air View“ funkcija: specialų rašiklį laikant centimetro atstumu nuo ekrano virš piktogramos, pateikiama tos piktogramos „slepiamų objektų“ - fotografijų ar elektroninių laiškų - peržiūra (preview).

"Samsung Galaxy Note 2"
Neseniai pradėta prekyba ir panašiu, tik kur kas didesniu planšetiniu kompiuteriu (su telefono funkcija) „Galaxy Note 10.1“.

„Gartner“ analitikas, bendrovės viceprezidentas Kenas Dulaney teigia, jog jo nestebina tai, kad korėjiečiai stengiasi dirbti taip plačiai. „Samsung“ strategija – gaminti viską, ko reikia rinkai. Jie gamina daug produktų įvairiausiose kategorijose, o ne atlikinėja sudėtingus rinkos tyrimus. Didžiausia jų stiprybė – inžinerija ir gamyba, jie tomis stiprybėmis ir naudojasi siekdami nustatyti ko reikia rinkai. Tuo tarpu JAV bendrovės paprastai daugiau laiko praleidžia tyrimais dar prieš inžinerinį projektavimą ir daugiau remiasi rinkodara“, - tvirtina analitikas.

„Android“ fotoaparatas

Kitas „Samsung“ pristatytas produktas - „Galaxy“ fotoaparatas.

Tai bus antrasis rinkoje kompaktinis fotoaparatas su „Android“ operacine sistema – pirmieji praėjusią savaitę buvo „Nikon“.

Tai yra visiškai nauja produktų kategorija, valdoma „Google“ sukurtos operacinės sistemos, kuri suteikia galimybę į fotoaparatą įsidiegti nuotraukų redagavimo programinę įrangą ar kitokią trečiųjų šalių programinę įrangą.

„Samsung“ fotoaparatas suteikia galimybę naudotis ne tik „Wi-Fi“, bet ir 3G bei 4G ryšiu, todėl nuotraukas į socialinius tinklus galima įkrauti iš beveik bet kurios vietos.

Fotoaparatą galima valdyti ir telefonu: jeigu fotografuojantis asmuo taip pat nori būti kadre, jis telefono ekraną gali naudoti kaip vaizdo ieškiklį ir matyti tai, kas bus nufotografuota. Be to, aparatą galima valdyti balsu.

„Viena iš esminių priežasčių, dėl kurių kompaktinių fotoaparatų rinka šiuo metu patiria sunkumų – tai, kad žmonės vertina dalijimąsi savo nuotraukomis labiau nei galimybę gauti geresnės kokybės nuotraukas. „Samsung“ ir „Nikon“ fotoaparatai su „Android“ šį požiūrį ir išnaudoja – jie pateikia žmonėms geriausią, ką gali pasiūlyti abu pasauliai – programėles ir geresnę optiką – viename įrenginyje tikintis, kad žmonių neerzins tai, jog įrenginys bus šiek tiek didesnis už išmanųjį telefoną“, - sakė „Pocket-lint“ technologijų naujienų svetainės įkūrėjas Stuartas Milesas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)