Nors didžiausias pasaulyje socialinis tinklalapis anonsavo visą krūvą naujienų, tai nesustabdė akcijų vertės kritimo.

„Facebook“ akcijos didžiausioje pasaulyje vertybinių popierių biržoje „Nasdaq“ buvo vertinamos vos 20 JAV dolerių. O tai yra 47 proc. smukimas lyginant su 38 JAV dolerių kaina pirminio viešo pasiūlymo metu.

Tiesa savaitės pabaigoje bendrovės akcijų vertė šiek tiek šoktelėjo aukštyn, iki 21 JAV dolerio.

Kartu su akcijomis krito ir M. Zuckerbergui priklausančio turto vertė. Šiandien „Facebook“ vadovo turtas vertinamas 10,2 mlrd. JAV dolerių, o tai visais 423 mln. JAV dolerių mažiau nei savaitės pradžioje.

Pradingę milijonai lėmė, kad M. Zuckerbergas iškrito iš dešimties turtingiausių IT milijardierių sąrašo. Jį aplenkė Jamesas Goodnightas (bendrovės SAS bendraįkūrėjas), pakilęs iš vienuoliktosios vietos ir turintis 400 mln. JAV dolerių daugiau turto.

Kita nepalanki situacija. Jei anksčiau „Facebook“ galėjo atrodyti kaip šeimos verslas, tai situacija pasikeitė. „Google“ neseniai įsigijo vieną svarbiausių „Facebook“ rinkodaros partnerių – bendrovę „Wildfire Interactive“, kurioje jaunesniosios produktų vadybininkės pareigas užima jaunesnioji M. Zuckerbergo sesuo Arielle.

Brolis bandė įtikinti seserį prisijungti prie „Facebook“ komandos, tačiau ši pasirinko darbą bendrovėje „Google“.

Vyriausioji „Facebook“ vadovo sesuo Randi taip pat pabėgo iš „Facebook“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)