Kai 1984 metais Steve’as Jobsas pristatė „Macintosh“ kompiuterį pasaulis pasikeitė. Per tris pirmuosius mėnesius buvo parduota 70 tūkst. mac’ų. Žmonės pamilo ne tiek patį kompiuterį, kiek pačią naujo kompiuterio idėją. Bet kai iš „Apple“ buvo atleistas Steve’as Jobsas, bendrovė eksperimentavo įvairiose srityse. Štai keletas gaminių, apie kuriuos tikriausiai nieko negirdėjote.

„Macintosh TV“

Macintosh TV
Sklando krūva gandų apie tai, kad „Apple“ jau artimiausioje ateityje pristatys „Apple“ televizorių. O visi norintys, jau ir šiandien gali įsigyti „Apple TV“ įrenginį, kurį prijungus prie televizoriaus galima žiūrėti tai ką turite kompiuteryje. O jei turinio pritrūksta – visuomet jį galite įsigyti iš „iTunes“ muzikos parduotuvės. Kaip matote, bendrovė „Apple“ šiame versle nėra naujokė. Tačiau ar žinote, kad „Apple“ jau buvo pristačiusi savo televizorių?

Didelė juoda dėžė su obuolio logotipu ir kompiuterio funkcionalumu buvo pavadinta „Macintosh TV“. Gaminys buvo toks nepaklausus ir nepopuliarus, kad pagaminta buvo vos 10 tūkst. kopijų. Šiandien jos žinoma – kolekcionuojama vertybė, kainuojanti nemažus pinigus.

Žaidimų konsolė „Pippin“

Apple Bandai Pippin
Taip, jūs perskaitėte teisingai. „Apple“ buvo sukūrusi ir savo žaidimų konsolę „Apple Bandai Pippin“. Šis CD grotuvo ir žaidimų konsolės derinys pasirodė 1996 metais, tačiau dėl itin didelės kainos (net 600 JAV dolerių!) taip niekada ir nepaplito. „Pippin“ turėjo 66 Mhz IBM PPC 603 tipo procesorių, daugybę jungčių ir net įdiegtą „Mac OS“ operacinę sistemą. Skelbiama, kad buvo parduota vos 42 tūkst. konsolės vienetų, nors bendrovė „Bandai“ jų pagamino apie 100 tūkstančių.

Šiaip ar taip, jei prieš šešiolika metų su „Pippin“ žaidimu konsole susidorojo „Nintendo 64“ ir „Sony PlayStation“, tai šiandien „Apple“ džiaugiasi saldžiu kerštu, mat gausybė parduodamų žaidimų skirtų „iPhone“ ar „iPad“ įrenginiams varo tiek „Nintento“, tiek „Sony“ į neviltį ir bankrotą.

„Apple Newton MessagePad“

Apple Newton MessagePad
Dar prieš sugalvojant „iPad“, bendrovė „Apple“ jau turėjo kažką panašaus. 1993 metais sukurtas asmeninis skaitmeninis asistentas „Apple Newton MessagePad“, kaip ir visi tuomet turėjo juodai baltą lietimui ekraną ir stylusą bei leido verslininkui atlikti darbus išvykus iš darbo vietos. Įrenginys galėjo atpažinti ranka rašytą tekstą, tačiau atpažinimas kėlė daug problemų ir ne visada veikė tiksliai. Įdomu ir tai, kad atpažinimo valdiklį buvo sukūrusi rusų bendrovė „Calligrapher“.

Tačiau pardavimams dar neįsibėgėjus, į „Apple“ grįžęs S. Jobsas akimirksniu nutraukė šio prietaiso egzistavimą.

The Quicktake

Apple Quicktake
Taip taip taip! Jūs kietas. Jūsų telefonas gali fotografuoti. Tačiau ar galėjote pasidžiaugti šia funkcija prieš 5 ar 10 metų? Tais laikais karaliavo muilinės, o skaitmeniniai aparatai džiaugėsi nerūpestinga vaikyste.

„Apple“ mėginimas sukurti fotoaparatą buvo tragiškas. Gan išvaizdus ir tuos laikus primenantis įrenginys prastai fokusavo, o atmintyje galėjo saugoti vos 8 nuotraukas!! AŠTUONIAS! Savaime suprantama, kodėl į „Apple“ grįžęs S. Jobsas šį įrenginį vieną pirmųjų pasiuntė užmaršties link.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)