Iki šiol "Sony Ericsson" mobiliųjų telefonų pardavimais šalyje rūpinosi bendrovė "Ericsson Lietuva", tiekianti mobiliojo ryšio operatoriams tinklo įrangą, o garantiniu šių aparatų aptarnavimu - bendrovės "Spaineta" ir "Mikrovisata", vėliau telefonų remonto verslus apjungusios ir perdavusios "Mobiliųjų telefonų techniniam centrui" (MTTC).

Įsisteigus "Sony Ericsson" atstovybei, MTTC aptarnaus šio gamintojo telefonus, tačiau A. Leimontas teigė nagrinėjąs galimybę turėti papildomą partnerį - jį planuojama išsirinkti antrąjį metų ketvirtį.

Be to, pasaulinė "Sony Ericsson" nusprendė skirti ypatingą dėmesį garantiniam aptarnavimui, todėl tam bus skirtas atskiras darbuotojas, koordinuosiantis Lietuvos ir Latvijos rinkas.

Atstovybė Vilniuje "Sony Ericsson" gamintojui atstovaus Lietuvos ir Latvijos rinkose, be to, rengiamasi pasirašyti tiesioginio tiekimo sutartis su visais pagrindiniais šalies mobiliojo ryšio operatoriais.

A. Leimonto teigimu, operatoriams bus paprasčiau tiesiogiai ir greitai sužinoti informaciją apie telefonų modelius, kiek ir kada jų galima užsakyti, bus sutvarkyta logistika, gamyklos į modelius iš karto diegs lietuvių kalbą ir lietuviškas instrukcijas.

"Sony Ericsson" planuoja šiemet Lietuvos rinkai pristatyti naujų telefonų, skirtų ne tik verslo klasei. Bendrovė ruošiasi atsigręžti ir į tuos vartotojus, kuriems reikia kokybiško, bet nebrangaus telefono. Kovo mėnesį Lietuvoje turėtų pasirodyti nauji "Sony Ericsson" telefonų modeliai. "Sony Ericsson" produktai Lietuvos mobiliojo ryšio operatoriams bus tiekiami tiesiogiai iš gamyklų, esančių įvairiose pasaulio vietose.

"Sony Ericsson" atstovybė planuoja investuoti į rinkodarą ir klientų palaikymą, tačiau investicijų dydis neskelbiamas.

"Sony Ericsson" vertinimu, pernai Lietuvoje parduota apie 700 tūkst. naujų mobiliųjų telefonų, arba maždaug šeštadaliu daugiau nei 2003-iaisiais (600 tūkst.). Lietuvoje populiariausi yra "Nokia" bei "Siemens" mobilieji telefonai.

A. Leimontas teigė negalįs pasakyti konkrečių "Sony Ericsson" telefonų pardavimų Lietuvoje, nes pernai juos į šalį įveždavo ne vien "Ericsson Lietuva", bet ir kiti tiekėjai.

Korporacijos "Sony Ericsson" vardu pažymėti mobilieji telefonai sudaro apie 7 proc. pasaulinės rinkos. Per antrąjį 2004-ųjų ketvirtį korporacija "Sony Ericsson" uždirbo 113 mln. eurų (apie 390 mln. litų) pelno, kai per tą patį 2003-iųjų laikotarpį buvo patyrusi 102 mln. eurų (352,186 mln. litų) nuostolių.

Gamintojas ateityje ruošiasi plėtoti tris strategines telefonų kryptis - fotografavimą, pramogas ir sprendimus įmonėms.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją