„Microsoft“ pirmadienį pristatė du planšetinius kompiuterius su savu prekės ženklu – abu jie vadinsis „Microsoft Surface“.

Tiesa, „Microsoft“ nesurinkinės planšetiniu kompiuterių savo biuruose – lygiai kaip jie iš tiesų patys nesurinkinėja ir „Xbox“ žaidimų kompiuterių. Tačiau ant šių įrenginių bus klijuojamas įmonės logotipas. Tokiu būdu programinės įrangos gigantai stos į tiesioginę konkurencinę kovą su savais partneriais, gaminančiais panašią įrangą.

Kol kas informacija apie naujųjų planšetinių kompiuterių kainą neskelbiama – užsimenama tik tiek, kad kaina bus paskelbta prieš prekybos pradžią. Tikimasi, kad kainos požiūriu naujieji gaminiai konkuruos su palyginamais planšetiniais kompiuteriais su ARM procesoriais arba „Intel Ultrabook“ klasės kompiuteriais.

Tikimasi, kad „Windows 8“ ir „Windows RT“ operacinės sistemos (pastaroji skirta kompiuteriams su ARM procesoriais) pasirodys dar šią vasarą, galbūt netgi liepos pabaigoje, nors labiau tikėtina, kad tai įvyk rugpjūčio viduryje.

„Surface“ kompiuteriai su „Windows RT“ operacine sistema – tai įrenginiai su 10,6 colio įstrižainės ekranais, juose bus „Office Home 2013 RT“ ir „Office Student 2013 RT“ biuro programų paketai. Jie taip pat bus su „prilimpančiu“ užverčiamu dangčiu, kuris, jį atvertus, gali atlikti ir klaviatūros vaidmenį. Kad spausdinti būtų patogiau, galinėje kompiuterio sienelėje yra atrama, suteikianti galimybę patogiai pasistatyti „Surface“ ant stalo ir dirbti kaip su įprastiniu nešiojamuoju kompiuteriu. Jame bus 32 arba 64 GB atminties.

„Surface Windows 8 Pro“ įrenginiai su „Intel“ procesoriais bus su tokios pačios įstrižainės ekranais ir tokiais pačiais verčiamais dangčiais, tačiau jų atmintis bus 64 arba 128 GB, juos bus galima valdyti ir specialiais rašikliais.

Kompiuteriuose bus pilno dydžio USB jungtis, „microSD“ atminties kortelių lizdas. Jie svers 676 gramus (su ARM procesoriumi) arba 903 gramus (su „Intel“ procesoriumi), atitinkamai bus 9,3 mm arba 13,5 mm storio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)