"LG Electronics", kuri yra penkta pagal dydį pasaulyje mobiliųjų telefonų gamintoja, pernai rugsėjį minėjo, kad gali parduoti telekomunikacijų įrangos verslą arba įsteigti bendrą įmonę su užsienio partneriu, pavyzdžiui, su "Nortel Networks" ar Prancūzijos "Alcatel".

"LG Electronics" pranešime teigiama, jog "Nortel Networks" priklausys 50 proc. ir viena bendros įmonės akcija, o "LG Electronics" - likusios akcijos. Sandoris turtų būti sudarytas antrąjį šių metų ketvirtį.

"LG Electronics" atsisakė nurodyti finansinę sandorio vertę ir tai, kur įsikurs bendra įmonė. Pasak analitikų, "Nortel Networks" sandoris gali atsieiti 400-600 mln. JAV dolerių.

"LG Electronics" viliasi, jog bendra įmonė sustiprins jos pozicijas ir vietinėje, ir užsienio CDMA standarto įrangos rinkose. CDMA yra bevielio ryšio standartas, konkuruojantis su GSM standartu.

Tuo tarpu "Nortel Networks", patenkanti į didžiausių pasaulyje telekomunikacijų įrangos gamintojų penketuką, tikisi labiau įsitvirtinti Japonijos, Kinijos ir kitų Azijos šalių augančiose rinkose.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją